Vztah s přítelem

Otázku položila: Anonymní uživatelka #47774 23.1.2012 19:21

Ahoj holky, vím, že to tu bylo už několikrát probírané, ale mě to hrozně trápí... už nevím co mám dělat.
S přítelem jsem 6 let, čas od času mu kouknu do mejlů (já vím, že to je moje hloupost!!!), už teda jsem mu po takových 4 letech začala důvěřovat, že mě nezraní, což párkrát udělal.... a zase kouknu na STARÉ emaily, které má uložené na konci seznamu... a čtu je pořád dokola jak vyznává lásku někomu mě úplně cizímu, jak krásně, což mě ze začátku taky, ale už to dávno není takové... Většinou pěkné, ale jiné... Už fakt nevím co mám se svou blbostí dělat, strašně těžko se před cizíma lidma otevírám a dělalo mi to dlouho problémy i s přítelem. Je to můj první kluk.
Snad jsem to napsala dost srozumitelně, přes slzy nevidím ani na klávesnici, teď bych si za to opět nafackovala!!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Vždyť staré maily se Vašeho vztahu vůbec netýkají. Tak proč se nad tím "hroutit"? Je jasné, každý vztah na začátku je trochu jiný. Ale jinak - to člověk má cítět, zda je mu s druhým fajn, anebo se trápí. V případě trápení to nemá cenu táhnout dál, někdo na Tebe někde čeká.
    Ale pokud Tě má rád, máte krásný vztah, tak nerozbírej co kdy jak bylo.

  • Evita23.1.2012 19:30

    Pěkné, ale jiné? Jistěže je to jiné, každý vztah se vyvíjí a hlavní je, že je to stále pěkné :)
    Minulost už neřeš, nezměníš ji a zbytečně se tím trápíš. Pamatuj si, kdyby s tebou nechtěl být, tak s tebou není :)

  • Přesně jak píšou holky, my měli na začátku vztahu také problém, byla jsem zadaná, když jsme se s manželem poznali a přestože jsem tehdy mému příteli oznámila, že se chci rozejít, dva roky mi dělal ze života peklo, dneska je to dokonce tresný čin, tehdy bohužel nebyl a já se to bála a styděla říct a tak jsem se v tom pěkně plácala. Protože tehdy to můj nový přítel a dnes už manžel netušil, myslel si, že mu zahýbám a tak si taky našel jinou, málem jsme se rozešli....no je to na román, ale dneska jsme spolu 12 let a máme pohodové manželství, dvě krásné děti, prostě jsme tehdy poznali,že ptříme k sobě a kdybychom se dívali do minulosti, určitě by to náš vztah zabilo, takže si užíváme přítomnost a vzhlížíme vstříc zítřkům...nečti staré věci, pokud vám to klape, není třeba se tím užírat, co bylo bylo a nic to nezmění. A další věc...vztah se opravdu vyvíjí a postupně se z velké lásky, zamilovanosti a erotiky stává velmi pevné přátelství, kde už není rozhodující sex a to jak člověk vypadá apodobně, ale důležitá je spolehlivost, porozumění, umění dělat kompromisy, člověk začne plánovat a když se narodí děti, život se otočí o 180 stupňů a najednou nejste vy, ale jste tu pro ty děti, najednou musíš řešit neskutečné množství problému, starostí a radostí a vztah má opět jinou dimenzi...a tak to jde až do konce, kdyby to zůstalo na začátku, žádný vztah by nevydržel, omrzel by se, vztah musí mít budoucnnost, vyvíjet se...

  • Já jsem s přítelem přes 4 roky a půl.. A to je mi 18. Vztahy se vyvíjí, občas si zavzpomínám, jak to bylo dřív, jak jsem pro něj byla všecko, jak v tom období puberty se choval jinak, než teď. Teď je jako většina chlapů, nedává svý city tolik najevo, až mě to párkárt zamrzí. Ale takoví prostě jsou..
    Možná mám podobný problém. Jednou jsem mu koukla do esemesek, protože jsme se předtím strašně pohádali.. A ejhle cosi tam bylo. Ale nakonec to vysvětlil, že si chlapci na koleji dělali srandu. A věřím mu. On je z dobré rodiny..
    Ale prostě.. Ať jde někam, kde jsou nějaké holky, tak žárlím :-( Kdysi to bývalo hodně, teď už se krotím a radši se vybrečím a nic mu neříkám.. Nač zbytečně dělat scény, když pak příjde domů, obejme a vidíme, že nás má rád.
    Nevím, možná obě trpíme.. jak se tomu říká? Patologická žárlivost?
    Už jste spolu dlouho, a proto byste už si měli věřit. Na druhou stranu, taky se bojím toho, že mě bude chtít za čas vyměnit. Ale proč by to dělal? Když mu budeme oporou, budeme se s ním smát, tak to bude (snad v pohodě).
    Nedivím se, že chlapi nesnáší, když se manželka mění v matku.. Že ho jen peskuje za bordel, řekne to a to máš špatně.
    Co já za ten svůj možná trošku dětskej, ale teď už vážněj vztah vím, je to, že jakékoli scény ho jen nasrali a bylo to horší. Takže pokud nemáš opravdu nějaké podezření, tak se zkus ukočírovat.. Mrzelo by ho a vytočilo, kdyby zjitil, že to děláš... A myslím, že právě proto končí plno vztahů. Že muž či žena svému protějšku nevěří a hrabou se ve věcech..
    Přeji Ti sílu!! Je to boj, ale co v dnešním životě ne... :-)

  • aker23.1.2012 21:17

    Nekoukej se vůbec do minulosti...dívej se dopředu a žij přítomností :-) když se budeš pořád otáčet, život si ani neužiješ a budeš se akorát trápit minulostí..utečeti skrz prsty...takže klapky na oči a koukat se dopředu....ne dozadu...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 732 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist