Vztah s partnerem

Otázku položila: Anonymní uživatelka #380202 1.2.2018 21:26

Ahoj. Můj problém je trošku rozsáhlý, tak v kostce. S přítelem nám to klape, ale ne tak, jak bych potřebovala. Přítel je hodně submisivní. Bohužel jeho matka na něj dost nasazovala a dělá to do dneška a na tom vztahu k ženám je to znát. Já jsem ten tip ženský, která k sobě potřebuje toho CHLAPA. Přítel na mě nedávno neměl vůbec čas a mě to bylo hrozně líto a přišla jsem si strašně sama. Začala jsem si psát se známým. Trvalo to asi měsíc v kuse. Najednou mě někdo chápal a zajímal se o mě. Začal na mě tlačit, ať jsem s ním. V tu ránu jsem se vzpamatovala. Přišlo mi to hrozně líto, že jsem to udělala. Nikdy jsem s ním nic neměla. Nějakou dobu jsem se s tím prala, ale nakonec jsem se svému příteli přiznala. Byl zklamaný, ale uvědomil si, že to není jen moje chyba. Teď mi to občas předhodí a trochu víc mě hlídá. Nicméně v tu dobu, kdy jsem se mu přiznala, on změnil svoje chování. Byl víc chlap, ja se cítila provinile a tak jsem se snažila žehlit a bylo mi příjemný, jaký on je. I sex byl o něčem jiným. Zkrátka v tu dobu to bylo hrozně fajn. Jenže už je to zase ve starých kolejích. Přítel prostě ten tip co já k sobě potřebuji není. Rozejít se nechci. Tak nějak doufám, že se to v něm probudí nebo bych mu ráda pomohla toho chlapa v něm najít. Přítel to ví, řešili jsme to několikrát, bohužel nic se nemění. Díky za všechny rady 😊

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • piprdka2.2.2018 6:31

    Já jsem přesvědčená, že se nezmění. Lidi se ve své základní podstatě nemění. Prostě je takový. A co kdyby ses změnila ty? Změň to a nebuď takový ten ženský typ a pak ti nebude vadit submisivní přítel. Že to nejde? No tak proč to chceš po něm ;-) Buď se s tím naučíš žít a pracovat nebo tě to bude štvát pořád.

  • Pokud má jeden druhého potřebu ve vztahu měnit, tak s ním nemá být. On by se měl zmenit v případě, že to chce on sám a kvůli sobě. Takže ti doporučuji najít si jiného přítele. Říkám to upřímně a na rovinu.

  • To je prece takove porekadlo: kdyz se dva lidi berou, zena na zacatku doufa, ze se muz casem zmeni, ale on se nezmeni; naproti tomu muz doufa, ze se zena nezmeni, ale ona se zmeni :-) ale vazne, samozrejme je snazsi videt chyby na tom druhem a myslet si, ze kdyz se on zmeni, ja budu stastnejsi... ale takhle to podle me nefunguje... prijmi svuj dil zodpovednosti, makej na sobe (na svych chybach)... to je to, co muzes ovlivnit... samozrejme to pak muze mit vliv i na tve okoli (muzes ho tak inspirovat, aby na sobe taky pracoval)... ale tos asi slyset nechtela, vid ;-)

  • no, já si myslím, že takovýho chlapa změní až jedině to, až s ním několik ženských pořádně zamete (jestli vůbec). Když mu takovou věc řekneš, má být naštvaný a dát ti to sežrat, on je místo toho zklamaný, lituje se, hledá chybu v sobě. Tak to prostě nemá být ale opravdu si myslím, že k takovému přístupu se člověk dopracuje až zkušenostma (můj případ). Dřív když mě chlap podváděl, brečela jsem do polštáře a říkala jsem si, co mu nedávám že to musí hledat jinde. Kdyby se mi to stalo dneska, tak ho pošlu někam, protože vím, že pro něj dělám všechno. Myslím, že by si měl uvědomit, že on není špatnej, že dělá spoustu super věcí, dá mu to sebevědomí a změní přístup. Na druhou stranu - bohužel musim říct, že v dlouhodobém vztahu je vždycky lepší mít navrch a být ta dominantnější, protože pak ti nejspíš neuteče a při konfliktech často ustoupí. A bohužel i já jsem typ, který potřebuje mít vedle sebe dominantního chlapa :-D žádnou bačkoru, někoho, kdo si umí dupnout. No tak ho mám a občas teda docela narazím a štve mě to :) ale vím, že submisivního chlapa bych nedokázala respektovat. Měla jsem ho a dobře to nedopadlo

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 516 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist