Vztah po svatbě

Otázku položila: Bývalá uživatelka #32605 12.2.2012 1:11

Ahoj holky, v srpnu budeme s přítelem 6 let a chtěli by jsme se v den výročí vzít. Přítel ale má strach že dopadneme jako jeho kamarád. S přítelkyní nebydleli, ona pak otěhotněla, tak se vzali, ale mají doma pravou Itálii, každou chvilku se rozvádějí a teď to vypadá že se opravdu rozvedou. Chtěla jsem se zeptat, jestli se vám po svatbě nějak změnil vztah nebo to bylo stejné jako předtím. Myslám si že to že mám jiné příjmení a máme nějaký papír vztahu nijak neuškodí. Bydlíme spolu od listopadu u jeho rodičů, ale chtěli by jsme si najít nějaký podnájem. Děti nemáme, ale snažíme se. :-)
Děkuju za vaše odpovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • My se vzali po pětiletém vtahu - o týden nám to uteklo, protože kněz neměl zrovna tu správnou sobotu čas, ale zatím štastni jak blechy. My ale předtím spolu 3 roky žili ve "vlastním" nájmu, takže jsme měli spoustu času zjistit jaký kdo jsme. Nejvíc se náš vztah tedy nezměnil po svatbě - ta byla skutečně jen o papíru a změně příjmení, ale potom, co jsme začali spolu žít sami.
    Pokud navrhl svatbu přítel sám, tak potřebuje jen malinko ujistit, že jsi si tím také stopro jista, že vám to spolu bude klapat a hlavně že máte společné cíle a plány i do budoucna. Přeji hodně štěstí!

  • JanaRad12.2.2012 14:07

    My se vzali po půl roce!! A i začínání vztahu jsme vzali hopem. Jeden týdne jsme se prvně viděli (poznali jsme se přes novinovou seznamku - on si dal inzerát na seznámení s kamarádem, prý úplně prvně a já odpověděla), druhý týden jsem mu představila svou ani ne dvouletou dcerku a třetí týden jsem se s malou k němu nastěhovala... a po půlroce jsme si řekli své ANO. Navíc v době stěhování jsem ještě čekala na rozvodový soud :-)
    Nyní máme tři děti a jsme spolu 11 let a 4 měsíce. Pořád se milujeme, pořád se mámer rádi a záleží nám na tom druhém.

  • My jsme se brali po 9 letech vztahu a bydleli jsme spolu měsíc před svatbou. A teď už jsme skoro 3 roky manželé a jsme spokojení. Pokud máte odhodlání to zvládnou a pokud se milujete, pujde to, uvidíš. Vždycky je člověk jednou dole jednou nahoře, spor přijít může, ale vy dva víte, že to není důvod k rozvodu, ale k tomu si sednout a řešit ho. Za mě - nevidím v tom problém. Naopak se mi zdá, že když to chceš nejdřív zkusit, než si někoho vezmeš, že se tím předem odsuzuješ k problému - to je můj názor, vím, že moc lidí má jiný

  • Martasek8912.2.2012 9:21

    My spolu byli 5 měsíců, bydleli 5 měsíců, vzali se, když jsme byla v prvním měsíci těhu, za 3 měsíce slavíme 2 roky, co jsme spolu a jsme spokojení. Jelikož jsme spolu bydleli nějakou dobu, je fakt, že sami spolu budeme za měsíc teprve rok, ale i tak nám to klape :) Spíše jsou změny po narození mimi, ale to jsou všude :)

  • Ahojky, my se brali po sedmi letech vztahu. 6 let jsme spolu bydleli a sem tam jsme měli itálii (především, když jsme bydleli na studentském bytě spolu s dalšími lidmi a neměli tam moc soukromí)...ale spíš před svatbou...svatbou se nic nezměnilo...teda ano, trošku ano, bylo to lepší...byla to zase nová věc v našem vztahu...brali jsme se v červnu 2011 a od té doby jsme se nijak výrazně nepohádali, neměli žádný konflikt a nic podobného...můžu říct, že nám to prospělo :) svatba byla nádherná, s rodinou, kamarády, krásný den...myslím, že pokud do teď nemáte žádné problémy, tak nevidím důvod, proč by měly přijít po svatbě..jak už tu někdo napsal - jednou jsi dole jednou nahoře - tak to platí vždy, nejen po svatbě nebo před ní...přeji vám hodně štěstí ;-)

  • ahoj, pokud můžu doporučit, tak před svatbou aspon půl roku samostatné bydlení. tak se vše projeví mnohem lépe, než při bydlení u rodičů. nám s exem se takovéto bydleníu rodičů nevyplatilo :( on se přítel doma před maminkou může chovat přeci jen jinak, než potom až budete spolu. takto je asi spíš zvyklý, že pokud neudělá něco sám, udělá to maminka nebo ty. pak na to bdeuš sama. a až by bylo mimčo, měla by jsi práce nad hlavu :( jen at si zvykne, že bude doma taky pomáhat ;-)

  • Ahojky, my jsme se brali po 4letém vztahu a stejně dlouho jsme spolu bydleli. Paradoxně svatbou se u nás změnilo moc - ta změna přišla snad se slůvkem "ANO":-) dřív jsme se vyhnuli občasným hádkam, po svatbě zmizely. Víc se o sebe bojíme, jsme k sobě takový "něžnější" - je to krásný. Ale neříkam, že by to nepřišlo samo - možná té svatbě jen sama v sobě přisuzuju tak velikou moc :-) Moc držim palečky, ať to u vás dopadne tak, jako u nás a jste další šťastný pár!!!

  • ahoj, my spolu bydleli před svatbou asi půl roku, narodila se nám dcera. svatba byla minulý rok v červnu. máme pěkný vztah a svatba nás posílila, takže mohu říci, že u nás je to lepší po svatbě...

  • Ahoj, tak my jsem spolu hned začali bydlet, bydleli jsem spolu rok a začali se snažit o miminko, brzo jsem otěhotněla a tak jsme se rozhodli vzít. Svatbou se nic nezměnilo, je to pořád stejně hezký. Miminkem samozřejmě změnilo hodně, ale je to taky super, už nejsme dva, ale tři. Manžel je skvělý táta i manžel. Papír nic nezmění, musí to být ve vás, asi bych si zkusila bydlet společně a ne u rodičů a pak bych šla do svatby.

  • My jsme se brali po sedmi letech, šest let jsme bydleli sppolu a brali jsme se proto, že jsme chtěli mimčo a oběma nám přišlo správné, aby se narodilo do manželství. Nyní jsme spolu 12 let, máme dvě děti a řekla bych že naše naopak předtím někdy dost Itálie se svatbou a příchodem dětí nabrala na klidu a pohodě, takže za mě ani ne tak ten papír, jako ty děti udělaly strašně moc, ale mě osobně ten papír dává pocit sounáležitostti k manželovi a to že nosím jeho jméno mi dává takový vnitttřní pocit jistoty a klidu....

  • petulinkaa1312.2.2012 13:32

    vztah se zmeni jen tehdy,když vy sami mu to dovolite...my se vzali po 1,5 roku,jsme s spolu sestym rokem a 4 rokem budeme manzele,vztah mame stejne krasny,ba naopak po svatbe hezci....samozrejme nikdy to neni jako na zacatku,to ani nejde,ale i pres to je hezky a pro me svatba bylo neco,ze si jsem tim clovekem jista,miluju ho a duveruju mu a chci s nim byt....a ne ze budu o svatbe přemýšlet,protože tamtim to vyšlo a tamtim ne....spoustu lidi ma svatbu jen aby se nereklo,nebo ze teda cekaji dite tak se vezmou,rodice to chteji,nebo to chteji jen proto,ze to jeste nezazili,proste proto ze ,,musí" kvuli necemu....ale jak tak pises,vy proste nemusíte kvuli necemu - vy chcete a to je taky velky rozdíl :-) ač si to spousty lidí neuvedomi :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist