Vztah na dálku a děti + podnikání

Otázku položila: dzusinka 3.6.2019 17:22

Zdravím, dámy. Většinou si dokážu poradit, ale teď bych nejspíš potřebovala zjistit své možnosti. Mám přítele, bydlí v Hradci Králové, já v Praze. Mám tu studio, které nemůžu jen tak opustit a skoro tříletou dceru z předchozího vztahu. Hledáme možnosti, jak to skloubit dohromady. Já Prahu opustit nemůžu kvůli studiu, on nechce z Hradce kvůli celkovému zázemí, rodině, přátelům i pracovním příležitostem. Jsme tak trochu v patové situaci, ale strašně toužíme po společné rodině. Je tu někdo, komu se podařilo skloubit vztah na dálku, podnikání a malé děti? Nebo jste to třeba zvažovaly nebo zkusily a nevyšlo to? Budu ráda za jakékoliv sdílení podobných zkušeností, co jste zvažovaly, jaké byly doby krize, co vás spojilo a co rozdělovalo... Prostě cokoliv. Z praktické i té emoční roviny.

  • 04.06.2019 18:00:32 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak treba my. Sice nepodnikame, ale mame jen vikendove manzelstvi. Uz 10 let. Ja jsem v CR, mame velky dum, 2 deti....manzel pracuje mimo CR a prijizdi v patek vecer, v pondeli odjizdi. Hodne si volame, vetsinu veci musim zaridit ja, ale maximalne nam to vyhovuje. Plus finance dalsi vyhoda. Prakticky se nehadame a vikendy travime 100% spolu a s detmi. Kdyz se chce, jde vsechno.

  • a co najít nějaké bydlení na půli cesty mezi prahou a HK? s ryhclým napojením na dálnici..já bych takový vztah nechtěla, sedět večer co večer sama, když děti usnou, komunikovat jen po telefonu apod. Ale to je asi na povaze a očekávání každého..akorát že vy si takhle vlastně asi nezkusíte opravdu žít spolu tu každodenní rutinu a až se za pár let třeba situace změní a nebudete vázání každý na jiné město, tak abyste nezjistili, že vlastně spolu neumíte být.
    já bych zkusila vyjít z toho, že žít spolu je pro vás na prvním místě (pokud tedy to tak opravdu máte) a tomu přiizpůsobit ostatní..práce se v praze jistě dá sehnat jako v HK, přátele každý den člověk vidět nemusí a do HK se za nimi dojet na návštěvu dá, případně to vyřešit bydlením na půl cesty někde :-)

  • Petrakim4.6.2019 10:14

    Přímo já zkušenost nemám, ale určitě tu jsou ženy, co mají manžele, kteří řídí kamiony, vlaky, letadla, aktivní vojáci, zkrátka jsou několik dnů, týdnů, někdy i měsíců, druhou polovičku mimo sebe. Moje kamarádka měla přítele, co byl aktivní voják, i tři měsíce se neviděli (ale neměli tedy ještě rodinu, nyní spolu nejsou). Myslím, že to jde, navíc hradec a praha od sebe zas tak daleko nejsou. Jeden přestup na vlaku v pardubicích. 1.5hodiny cesta čistě vlakem. Někdo takto dlouho jezdí i do práce den co den (sestřenice mého manžela), spojů je tam dost. Autem to asi časově bude vycházet podobně.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist