Vztah - co dál?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #157867 9.11.2013 17:00

Zdravím, píšu sem, protože se potřebuju někomu svěřit. A omlouvám se, bude to nadlouho, tak radši ani nečtěte..

Bude mi osmnáct a doteď jsem nikdy neměla přítele, dokonce jsem ani nechodila na rande. Nepotřebovala jsem to, a necítila jsem se na vtah.

Přes dva a půl roku se o mě snažil spolužák, kterého jsem brala jako kamaráda. Odmítala jsem mu schůzky, pak jsem mu přestala odpovídat na zprávy, už jsme se nebavili, když mi řekl že by se mnou chtěl vztah. Asi jsem se lekla. Všechno jsem mu popravdě řekla, ať si najde jinou holku. On mi řekl, že chce jen mě. Týden na to jsem ho opravdu viděla ve škole s jinou holkou. Na jednu stranu jsem ji to přála a chtěla jim to přát, ale taky jsem možná žárlila. Za měsíc, na školním výletě, jsme oba trochu popili a dal mi neohrabanýho hubana. Přešli jsme to, on byl dál se svou holkou. Pak jsme si začali zase psát a měsíc na to, jsme šli do kina. Pak na několik dalších randetách, proběhly další pusy a jiné intimnější doteky. Se svou přítelkyní nebyl šťastný, říkal mi to, ale prý holku potřeboval. Pak mi několikrát napsal, že mě miluje a za další dva měsíce se s přítelkyní rozešel. Pak jsem dostala asi zkrat s zeptala se ho, jestli se mnou bude chodit. Samozřejmě řekl že ano. Poprosila jsem ho, abychom vztah drželi v tajnosti před spolužáky a on souhlasil s tím, že udělá všechno když bude moct být se mnou. I když jsem mu říkala že nejlepšímu kamarádovi to říct může, nepověděl mu, že máme vztah a kamarád se mu snažil pomoct, namlouval mu, že mu za to nestojím. Přítel mu řekl pravdu, ale pohádali se.

Ve vztahu se necítím dobře, ale svázaně, jsem pořád smutná, náladová a na všechny nepříjemná, mám přítele ráda, ale nemůžu říct, že jinak než kamaráda. A to, že se kvůli mě pohádal s kamarádem věc ještě stěžuje, jen doufám, že muži se nehádají tak moc, jako my .. Nevím co mám dělat, jestli dál setrvávat ve vztahu, doufat, že se třeba zamiluju, nebo se s ním rozejít. Navíc jsme spolužáci, nechci ho zase zklamat a znovu se dívat každý den ve škole jak je smutnej.

Děkuju, jestli jste to některá dočetla až sem, poraďte mi, vynadejte, nebo nedělejte nic, jen jsem to potřebovala někam napsat.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jste několik let dobří kamarádi. Určitě ses s nim do teď cítila dobře. Co ti brání v tom se cítit stejně? Za prvé bych to přestala tajit. Sice nevím, jaký má ve třídě postavení. Protože já vím, nepřipouštíme si to, ale hraje to velkou roli. Protože já sama chodim s klukem, kterého nikdo nemá rád, pro svoji prudkou a nevyspitatelnou povahu. Ale nekoukám na to co si myslí ostatní. Nebojím se překážek. Ze začátku to bylo těžký. Ale své místo jsem si obhájila a všichni mě berou.
    Ale pokud máte spolu společné zájmy a dřív jste se smáli a rozuměli si. Tak mu řekni, že potřebuješ čas. Zkuste to jak před tím. bez intimností. Třeba po chvíli i něco budeš chtít ty sama. Já bych mu dala šanci. Aspoň pár měsíců. Ale je to na tobě. Já opravdu netuším, jak to mezi vámi je. Ale držím palce:-)

  • Ahoj,

    upřímně, nemyslím si, že je to k němu fér. Osobně jsem za to, aby člověk ve vztahu do toho šel naplno a pokud z nějakého důvodu nemůže, tak aby druhého netrápil svou nerozhodností a dal mu rozchodem šanci na lepší vztah.

    Rozhodnout se ale musíš sama. Hodně štěstí. :)




  • Mam dojem ze se svazana citis, protoze se Te svazuje pocit viny.... Ty nejsi spatna, jsi andilek:-). Kluka mas rada a ver, ze Ti musi byt i kamaradem.... Jak to vidim ja? Ten vztah zcela rozkvete, az se uklidnis.... Jednoho krasnyho dne Ty proste zjistis, ze ho milujes a ze tomu tak vzdycky bylo:-)

    At se rozhodnes, jak jen chces, preji Ti, abys byla stastna:-)

  • Mně se zdá, že kluk "moc tlačí na pilu", a proto jsi smutná. To chození s jinou holkou byla jednak finta na tebe, aby tě trošku popíchnul, protože asi správně vycítil, že k němu možná i něco cítíš. Ale zároveň říká, že "holku potřeboval". Podle mě tě prostě tlačí do intimností, i když ty to tak necítíš - ustupuješ, protože jsi řekla, že to zkusíte, ale kvůli těm ústupkům se cítíš špatně. Radu ale nemám, jen bych takovouhle situaci taky těžce nesla, navíc ve třídě. Asi bych to skončila, kdyby nebyl ochotný ubrat plyn.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 220 otázek, kterým se dostalo 271 569 odpovědí a 409 746 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist