Výživné

Otázku položila: Anonymní uživatelka #37641 13.8.2011 20:40

Ahoj, nevíte z čeho se počítá výživné? S partnerem se asi rozejdeme, máme mimčo...jaké procento z platu se dostává? Díky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • petulinkaa1313.8.2011 20:49

    Pokud to berete pres soud,tak tam bude potrebovat vyplnit papir od zamestnavatele k soudu,kde mu napisou a priznaji uplne vse a z toho se to pocita,samozrejme budou brat ohled treba na jeho vydaje co se tyce bydleni,ale je to vsechno individualni,zalezi na soudci a jak se vyspí,ale minimum je 2500kc myslim,kazdopadne nevim jestli se to pocíta uz z tech nových tabulek :-) a kdyz to přes soud nebudete brát,tak se proste na nejaky castce domluvte ne?

  • Já jsem měla stání na začátku sprna a žádné tabulky se neřešily. Dokládá se příjem obou rodičů a náklady na dítě - u mimča to samozřejmě budou jiné věci, já jsem studentka VŠ a dokládala jsem všechno od výdajů za dopravu až po účty za oblečení. Zarazilo mě, že se vůbec neřešilo, jaké další výdaje mají rodiče, jeslti musí něco splácet, jeslti mají partnera, který finačně zabezpečuje část domácnosti atd. Výpočet byl čistě na soudkyni a přišel mi absolutně scestný. My bohužel nejsme schopni se domluvit bez soudu, ale i lidem, kteří mají zatím sobré vztahy, bych doporučila nechat si domluvu potvrdit soudem - nevěřili byste, jak dokáže člověka změnit nový partner a pak je to často potíž jako u nás.
    Jenom pro představu, žádala jsem o zvýšení alimentů po 10letech!!!, chápete, že za takovou dobu se potřeby dítěte razantně změní. Celou dobu otec platil 1800,-/měs. Já jsem musela doložit svoje příjmy z brigád a náklady na všechny věci. Rodiče dokládali jen potvrzení o příjmu. Nikoho nezajímalo, že mamka je sama, platí něco mě, stará se o babičku, má na starosti dům, splácí auto, na dovolené v zahraničí nikdy nebyla, protože na to nemá, ani se nezkoumalo, co si doma můžeme a nemůže dovolit. Čistý příjem má kolem 20 000. Otec je podnikatel, jeho žena dělá účetní, mají dva kluky 11 a 16, tudíž mají dvě děti, ale také dva platy. Oba přiznávají čistý příjem cca 14tis. Opět nikoho nezajímá, jaké výdaje mají kluci, jeslti má starší nějakou brigádu, jaké mají výdaje v domácnosti, ani že si koupili nové auto za hotové, během posledního roku taky karavan a jezdí dvakrát ročně lyžovat do Alp a v létě do Chorvatska. Každý normální člověk by se minimálně pozastavil nad tím, z čeho to platí, když přiznávají měsíční příjem domácnosti 28tis !
    A než to sem někdo napíše, rozhodně ze mě nemluví závist!. Já nechci, aby kvůli mým požadavkům, chyběly prostředky mým nevlastním sourozencům. Jenom jste se ptali, jak to funguje, tak podle mé velice čerstvé zkušenosti záleží čistě na soudci! Podle paní soudkyně, která měla na starosti můj případ, jsem velmi náročná (chodím na VŠ, dvakrát ročně na kurzy španělštiny, koupila jsem si nepromokavou bundu a pohorky, za deset let jsem si dovolila pořídit dva kabáty a koupila jsem si sedák na lezení, helmu a lezečky) a plat mého otce (bez přihlédnutí k jakýmkoli dalším skutečnostem) je velmi nízký, mám nárok na 3200Kč podle otcova návrhu, ale ona sama by mi vyměřila ještěn nižší výživné.

  • tohle je naprosto prolhánej spratek, ktery zneuziva poradnu na kterou se obraci lidi potrebujici pomoc, neodpovidejte ji

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist