Vyvařování a příprava před porodem

Otázku položila: Bývalá uživatelka #29935 27.5.2016 12:27

Ahoj holky jsem ve 32tt a uz pomalu přemýšlím jestli nove lahvicky,dudlík, kloboucky na prsa a ruzne kousátka mam vyvarit ještě pred porodem nebo az to budu potřebovat použít? Jeden dudlík i s krabičkou si chci vzit do porodnice tak ten si asi vyvarim a i tu krabičku nam vyvarit? Diky za info.

  • 27.05.2016 22:14:25 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud budeš kojit, tak tohle vůbec potřebovat nebudeš, třeba tu lahvičku nikdy nepoužiješ... Já bych vyvařila až v případě potřeby. A s dudlíkem do porodnice nevím nevím... nevidí to tam rádi - může to zkazit techniku kojení. Ve většině porodnic dudlíky zakazují. Pokud pak budeš používat, tak já bych vyvařila i krabičku :-) A kousátka ještě takové miminko taky vůbec nepotřebuje, až budou potřeba, musela bys je vyvařovat znova, takže ted ne :-)

  • Já sebou měla do porodky vysterilizovaný jeden dudlík, krabičku pouze umytou. Ostatní podle potřeby. V porodce mi v noci,když malá hodně plakala a nechtěla se moc přisát, řekli, že jí mám dát bud prst do pusy a nebo dudlík, že je potřeba podpořit sání. A to mi přijde dudlík lepší jak prst i hygieničtější. Takže jsem dala dudlík. Cucala a spokojeně usnula. Znám hodně maminek co kojí a dudlíkujou. Nevidím v tom problém. Ale to je samozřejmě věc názoru.

  • Já vyvařovala až po příjezdu z porodnice postupně. Kousátka třeba využíváme až teď v 5. měsíci. A v porodnici nevidí rádi dulíky kvůli kojení. Jinak bych to vyvařila i s krabičkou tím nic nezkazíte. :-)

  • Nech to az na pozdeji. Dudlik do porodky vyvar az dyl. Krabicku jsem nevyvarovala,jen otrela (ani si nejsem jista zda ten material je prizpusoben vyvarovani), kousatka jsem taky nevyvarovala. Jen umyla v horke vode. Lahve jsem vyvarila az na ne dosla rada.

  • Tak me nikdo nic proti dudliku v porodnici nic nerikal... Pry je to me rozhodnuti...

    Nicmene vyvar si jen dudlik do porodnice a to az pozdeji nez pojedete do porodnice budes mit cas, strcit dudlik do rychlovarne konvice a zapnout vodu (tak jsme vyvarovaly v porodnici), krabicku na dudlik jen proplachni horkou vodou...

  • Ahoj, dudlík vyvařil doma manžel, než nám ho do porodnice přivezl. Kloboučky kupoval taky manžel a vyvařili mi je sestřičky na šestinedělí. Krabičky vyvařim cca 1x týden, takže i před prvním použití.
    Klidně bych to už pro svůj klid vyvařila, ale před prvním použitím pak určitě ještě znovu.
    Lahvičky,pokud budeš kojit,fakt nepotřebuješ.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist