Výtvarná výchova

Otázku položila: Anonymní uživatelka #531842 14.9.2023 21:41

Dobrý den, dcera chodí do 9. třídy a nejde ji výtvarná výchova, ale dneska ve škole ji měli a něco malovali a učitelka ji dala z výkresu za 2.
Dcera je z toho špatná, protože se snaží, neflaka to a má 2 . Já, když jsem chodila do školy, tak za měl 1 každý.
Nechápu proč to někteří učitelé takhle dělají , když někdo má na vytvarku talent a jiný ne.
Zažili jste si to vy nebo vaše děti.
Dceři jde učení, ale nejdou ji právě tyhle výchovy

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Neučím sice výtvarku, ale s hudebkou je to asi podobné. Dávala jsem na 2. stupni dvojky a v krajním případě i trojky. Důvod "snaží se, ale nejde jí to" by mohl použít každý. Já věřím, že jsou i děti, které se snaží v matice a češtině, ale nejde jim to. Těm jedničku za snahu nikdo nedá. A mnohdy tomu fakt dají všechen volný čas, veškeré úsilí a mají i horší známky než dvojky. Dceři bych vysvětlila, že důležité je, aby se učila na maximum. A pokud to vyjde na dvojky, je to v pořádku, prostě nemůže mít každý ze všeho samé jedničky.

  • To bylo už za nás, výtvarka, hudebka i tělák...je to jen známka, přehnaně bych to neřešila

  • Jo, já o výtvarce, v deváté třídě, dostala dokonce trojku z portrétu Yetiho, protože mu padaly chlupy. A snažila jsem se. Učitelka si to nemyslela.

    Má učitelka dávala o to horší známku, když se člověk nesoustředil jen na "své dílo", ale nějak v hodině rušil. Zároveň ale zadávala projekty ve dvojici a to bez domluvy nevytvoříte.

    Takže logika žádná :D

  • k.i.t.t.e.n15.9.2023 15:36

    Já dostala z výtvarku 3 za obrázek nářadí..... a to nám učitelka kontrolovala i úhel kresby.... naštěstí mi to bylo úplně jedno, i když jsem do té doby mívala vždy 1... holt jiná učitelka, přísná matematička ;-)

  • Deni61117.9.2023 16:57

    Taky mi nešla výtvarka, kreslení, takže dceru chápu. Já osobně bych byla za zrušení známkování u výchov - nebo by se tedy měla hodnotit teorie...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 744 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist