Vysoká škola a jazykovka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #179248 30.6.2017 11:08

Dobrý den, potřebovala bych poradit od někoho více informovaného a zkušeného. Nedávno jsem se zapsala na kombinované studium, bakalarsky program (baňská) a zároveň na jazykovku, denní pomaturitni studium na jeden rok, někde jsem zaslechla informaci, že když navštěvuji 2 školy najednou, budou mi za toto účtovány poplatky, což je celkem žalostné při představě, že za jazykovku zaplatím přes 20 000,- a ještě budu státu nebo škole platit za to, že se chci vzdělávat na více místech najednou... Ráda bych znala Váš názor nebo Vaše zkušenosti :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Přesně, jak je napsáno v minulé odpovědi. Jazykovka, ale třeba i klasické soukromé VŠ se hradí samostatně, takže se do toho nepočítají. Problém s platbou by byl, pokud by obě školy byly veřejné. Jen je potřeba ohlídat si, zda zvolená jazykovka umožňuje mít statut studenta nebo ne (problematiku jazykovek moc neznám), protože při kombinovaném studiu na VŠ tento statut ani do 26 let není, takže by pak byla potřeba platit si pojištění (pokud tedy není člověk zaměstnán, což vzhledem k jazykovce nepředpokládám).

  • Ze zákona ti stát hradí studium Bc programu 3+1 rok a Mgr programu 2+1 rok do tvých 26 let. Já to chápu tak, že pokud bys studovala zároveň 2 VŠ, tak by jsi musela na 1 z nich za studium platit, ale jazykovku si platíš sama.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 209 otázek, kterým se dostalo 271 548 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist