Vysoká škola

Otázku položila: Bývalá uživatelka #2990 14.8.2012 19:39

Ahoj holky, chci se zeptat na vaše zkušenosti s VŠ jakoukoliv, chtěla bych zkusit právnickou fakultu nebo psychologii ale nato asi nemám :( Znáte nějakou lehčí VŠ?? :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Verousek8915.8.2012 8:52

    Já studuji ekonomickou, obor podniková ekonomika (teď jsem v 5.ročníku) a lehké to není, že bych s tím měla problémy, to se také říct nedá, ale určitě se jen tak neválím. Na ekonomce, stejně jako na kterékoliv jiné škole, je důležité, aby obor, který studuješ, tě zajímal a měla jsi na něho alespoň trošku hlavu na přemýšlení. I když je samozřejmě pravda, že znám lidi, kteří studují s jedničkami, ale normálně si s nimi ani nepopovídáš, protože chytrosti moc nepobrali :( Jsou to lidi, kteří se ve škole vše naučí nazpaměť, takže i takto lze školu udělat. Jediné, co mohu porovnávat, je technický obor. Na technickém oboru je třeba důležité to, abys měla alespoň trošku přemýšlení technicky založené (teda podle mě, jak vidím, jak se partner učí). Studuje elektrotechniku a třeba on se ty technické předměty skoro nemusí učit a vše chápe a vymyslí to, já bych si to třeba ani nezapamatovala, když bych se to učila nazpaměť, protože vím, že na tohle hlavu nemám. Ale tohle samé je samozřejmě na jakémkoliv oboru. Třeba u nás v ekonomice, když nebudeš schopna pochopit účetnictví nebo ekonomii, tak to taky budeš mít hodně těžké, já mám tu výhodu, že to chápu a o to mi to jde lépe. Nelze říci, která je lehčí, která těžší, pro každého je to jinak, někomu jde to, někomu ono. Vyber si podle toho, co tě baví.

  • mám spolužačku, co s bídou prolezla střední školu, dostala se na vysokou ekonomku a zvládla ji s prstem v nose a jako jedna z nejlepších. Teď dělá v poněkud jiném oboru (dělá kouče) a je těžce za vodou. Takže není to jen o oboru, zda je těžký nebo lehký, ael spíš o tom, čemu jsi ty sama nakloněna. Kamarádka šla na medinu, zvládla ji bravurně, ale na chemii kam chtěla jít původně se vůbec nedostala a to medinu zvládla s červeným diplomem.

  • full.avl14.8.2012 19:56

    Ono, žádná VŠ není lehčí :) Buď na to člověk má, nebo nemá. Mám kamarádku, které lékařskou fakultu udělala na jedničku, a když jí titul Mudr. nestačil tak šla ještě na další na další a obor obalové techniky , tak pohořela. ;-)

  • Já znám zas kluka, co odmaturoval na 4ky a teď je z něj inženýr. Takže ono taky i titul někdy může mít každý blbec. Já bych taky chtěla na práva, rozhodně radši, než na psychologii, protože s tou najdeš těžko uplatnění. Je jich moc. A jinak by mě taky bavila VŠ cestovního ruchu. Uvidíme. :)

  • Souhlasím. Člověka by měl vybraný obro bavit!
    Já mám za sebou 1.rok na Cevro institutu NMgr. - bezpečnostní studia... a baví mě to..tím pádem je studium o dost snažší. Na přednáškách nám přednášejí lidé z oboru, hodně propojují s praxí - a to je pro mě fakt supr!

  • Přesně tak. Obor by tě měl především bavit a taky by sis měla zjistit, jaký má potenciál na trhu práce. Psychologů jsou mraky, lehký obor to není a uživit se s ním pak taky ne. Moderní a žádané obory jsou ekonomie, marketing a management. Já jsem taky spíš humanitní typ, ale když už VŠ, tak nějakou, která mi bude k něčemu dobrá. Nyní studuji ekonomii a management na VŠEM a moc mě to baví. Jsou tam skvělí odborníci z oboru a celkově je způsob výuky velmi moderní i flexibilní k potřebám například pracujících studentů. Můžu jen doporučit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist