Výška dítěte

Otázku položila: Anonymní uživatelka #437880 16.9.2021 22:21

Pěkný večer,

asi to bude znít hloupě, ale třeba mě někdo pochopí. Já jsem výškově hodně malinká, měřím kolem 150cm, snoubenec je také malý (kolem 170cm), no a já už se děsím, jestli budeme mít syna, jak moc on bude malý. U holčičky je mi to samozřejmě jedno, ale nad synem se pozastavuju. Bojím se, že třeba zdědí mou výšku a jednou se tím bude trápit. Samozřejmě, že nejdůležitější je zdraví, ale dalo mi to brouka do hlavy a teď nad tím pořad přemýšlím.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • sisterrys16.9.2021 22:29

    Geny nemusí zdědit jen po vás, ale i po vašich předcích. Taky je může ovlivnit dost faktorů. Vůbec bych to neřešila.
    Jsme s manželem oba průměrní. Máme dva syny, jeden je na svůj věk výškou i váhou o rok na před. Druhý bude prcek, je hodně malinký (podle tabulek jen 3% chlapců v jeho věku jsou menší než on), ve 4 měsících měl problémy s přibíráním, na příčinu se nepřišlo, závěr je, že prostě je a bude malý. Jsem ráda, že je hlavně zdravý, výška fakt důležitá není.

  • nigrinka17.9.2021 6:53

    Rozhlížejte se kolem sebe a zjistíte, že i malý chlapi mají partnerky a rodiny. Hlavu bych si s tím nedělala. A malý by neměl poznat, že se tím trápíte, tak se netrapte! :-) Pokud budete mít mindráky Vy, pozná to a začne je mít také. Podpořte ho ve všem ať je vysoký jak chce... A nebo co na to říct.. proč tedy nemáte vyššího snoubence?... (vím, hloupá otázka, ale úmyslná)... Hezký den

  • Vůbec to neřeš a zbytečně se tím netrap. Je to věc, kterou stejně neovlivnis. A výška pro život není až tak důležitá.
    Navíc, jak tu bylo řečeno, tak může zdědit geny z jiného kolene. Můj brácha je na chlapa celkem malý a jeho žena taky není nijak extra vysoká (řekla bych do 165, brácha možná 170). Mají tříletého syna, který na první pohled vypadá spíš tak na 5 až 6 let. Nosí oblečení 6-7 let a je jen o kousíček menší než náš šestiletý syn, za to víc jak o hlavu větší než náš tříletý. Švagrová říkala, že mají v jedné části rodiny dvoumetrové chlapi, tak to asi zdědil nějak přes koleno...

  • Zet8317.9.2021 9:16

    Já mám také pouhých 153. Dcery táta, také neohromuje nikterak výškou. Dceři je 10 let a už je vysoká jako já. Vzhledem k velikosti nohou (nyní 39 !!) a délce nohou (rozkrok výš než já i má mamka), tak rozhodně s růstem nekončí. U nás je to zaručeně dědičné po mých prarodičích a dále.

  • Vůbec bych to neřešila. Oba moji rodiče mají 160 cm, stejně jako já. Oproti tomu můj bratr zdědil geny po máminých předcích a měří asi 185cm. Takže, to, že jste malí vy jako rodiče, neznamená, že bude malé i dítě.

  • dancewomen18.9.2021 13:37

    Tak já mám 152cm a manžel 178cm a syn je drobný výškově i váhově a k tomu má ještě problémy s jídlem.Řeší se to u něj od narození,už Nám nabízeli i růstový hormon,ale ten nechceme.Já stále věřím,že tak malý jako já prostě nebude!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist