Vyšetření GASTRO

Otázku položila: Anonymní uživatelka #35428 8.4.2011 9:50

Ahoj holky,
jak probíhá vyšetření na GASTRO?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Me vzali krev, zavedli sondu pres pusu do zaludku, nic nezjistili, tak to same do konecniku. Da se to vydrzet, neboj se, neni to tak hrozne, jak vsichni strasi :-)

    http://www.remedis.cz/index.php

  • Ahoj, gatroskopické vyšetření probíhá tak, vleže na boku ti většinou dají pro lepší snášení celého - krátkého zákroku do žíly slabý oblbovák, nastříkají ti umrtvující sprej do krku, dostaneš mezi zuby takový nástavec a na pokyn polkneš, kdy ti zavedou do krku úzkou trubici s kamerou a s "nůžtičkami" na odběr vzorku ze žaludku, jícnu, případně dvanáctníku. Já to absolvovala, hrozně jsem se toho bála, ale nic to nebylo. Vzhledem k tomu, že mi bylo dva roky zle, zvracela jsem po nocích žluč a nakonec jsem dostala prášky na hlavu, místo toho, aby mě poslali na gastroskopii, mi to přišla úplná banalita. Nakonec jsem si zaplatila soukromého lékaře a diagnoza - duodenogastrický biliární reflux - což je nedovíravost svorky mezi žaludkem a dvanáctníkem byla za 2 dny na světě a mám po problémech.
    A za odvahu jsem dostala dvoje nové boty :DDD
    Vyšetření střev se jmenuje kolonoskopie, to už je horší, ale každý snáší toto vyšetření individuálně. Je to dost podobný podstup, ale spodem :)

  • Ahojky, přesně jak píše Lu.ciiie..ale jen někdy se dává oblbovák, spíš v nemocnici ho dávají, jinak je.
    Já jsem na tom byla už 7x a fakt se to dá, hlavně je to rychlé :-)
    Chodím na to každý rok 1-2x, jednou jsem byla tedy na jednom takové vyšetření kde jsem musela být den hospitalizována, ale to mi dělali na sále v nemocnici a trvalo to 45 minut, píchli mi postupně 3 dávky oblbováku, ale stejně sem to cítila, takže to byla maso, ale jinak na to co jdeš ty je fakt brnkačka :-) ..šla bych klíďo místo Tebe kdyby to šlo :-)
    Jinak mi na těchto vyšetření zjistili, že mám zánět slinivky, že jsem prodělala akutní zánět slinivky a z toho mám teď chronický zánět slinivky, takže mám dokonce života prášky a to jich je a to mi je teprv 24 let :-(
    Taky jsem zvracela jak Lu.ciiie, ale ta dopadla tedy mnohem líp - hodně štěstí :-)
    Měla jsem tedy i bolesti břicha, potila jsem se, měla jsem vysoký tlak, tlouklo mi o stošest srdce z ničeho nic apod.:-(

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist