Vysazování na nočník

Otázku položila: Anonymní uživatelka #78876 21.5.2013 20:19

ahoj maminky,

mám 10 měsíčního syna a chci ho začít vysazovat na nočník. pro některé z vás je to možná brzy, pro jiné v pořádku, prosím, těchto komentářů se zdržte, chci se zeptat těch, které to zkoušely od tohoto věku (nebo i dříve), jak byly úspěšné? také z důvodu, aby se mi syn rychle odplenkoval, používám látkové pleny (klasické čtverce a kalhotky s pul zátěrem).

předem děkuji za odpovědi, hezký večer ...

moc vám všem děkuji za názory a zkušenosti :-)

od zítřka najedem, uvidíme, jak to půjde ... ;-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Po jídle, a po spaní :-) Ale záleží na každém dítěti jak se mu to bude dařit. Mě se osvědčilo jakékoliv zabavení hrou aby dítka vydržela sedět a nesnažily se zdrhat;-)

  • Ahoj, já dávám od sedmi měsíců, ráno po probuzení a po jídle, končíme obědem, odpoledne kaká málokdy. Kakání se nám podařilo vyladit, čůrání zatím neřeším. Je mu 8 měsíců a kousek a málokdy se pokaká do plínky.

  • začala jsem na nočník vysazovat jak začal sám sedět a úspěch byl zaručen vždy po spaní a po jídle, to se dá bez problémů vychytat. Malý měl hrající nočník, takže to byla pro něj taková odměna a jinak každý úspěch jsme ho moc pochválili a sám z toho měl radost. Po čase se naučil vykonat potřebu skoro vždy když byl na nočníku, jen byl problém v tom, že si sám začal říkat až v roce a půl,t akže doma byl bez plíny s občasnými nehodami, venku ji musel stále mít pro jistotu.

  • Ahoj. neposazovala jsem nehlídala jsem . V roce a půl chodili oba. Mám děti tři. U třetího mně to čeká. Chytat hlídat posazovat taky nebudu.;-)Dozraje sám :-)

  • Martasek8921.5.2013 20:28

    U nás to nemělo cenu, malá dlouho sedávala stylem poloklek - že natáhla jednu nohu a druhou klečela, tak se na nočníku neudržela. Tak jsem kolem roku a půl začala dávat rovnou na záchod a nočník je schovaný :) Nyní má skoro 2 roky, tak se těším na léto, až bude dost s holým zadkem a bez plen, snad se brzy naučí říkat sama a bude bez nich - taky látkujeme :)

  • Já to takto brzo zkoušela u syna (v době kdy mi začal stabilně sedět)...Stolici zvládl "udržet" zhruba v roce a půl...S čůráním to bylo horší - tam se nám to podařilo "vyladit" až ve dvou letech. Prostě bylo období, kdy to šlo a kdy ne a bez plen jsme byli ve dvou letech.
    Vysazovala jsem na nočník po spaní a jídle a chvilku ho tam hračkami motivovala zůstat a když se zadařílo - jásala jsem, chválila a ukázovala mu co udělal - prostě hrála divadlo :-D.
    U druhého dítěte bylo méně času a prostě jsem jí, takto brzo, na nočník nevysazovala. Ale vzhledem k tomu, že viděla kluka, tak to sama chtěla zkusit, tak se to naučila téměř sama také ve dvou letech...
    Jedna moje kámoška praktikovala bezplenkovou metodu a dítko se jí taky počůrávalo (občas) do dvou let...
    Takže za mě říkám: Zkus to, ale pokud vám to nepůjde, netlač moc na pilu, časem se to poddá samo - důležité neudělat z nočníku (záchodu) traumatizující zážitek - takže začínej opatrně a šetrně ;-)....

  • Ahoj, ja zacala dvojcata vysazovat kolem roku, ale jen rano, aby si na nocnik pomalu zvykali. sice parkrat neco vykonali, ale nevedomky a porad z nej utikali. Pak meli zlom a zacali odmitat a vratili jsme se k nemu ted v 18 mesicich. Syn miva stesti a kazdy den se mu povede neco vytvorit, ale dcerka si to jeste neuvedomuje a nejradsi si dela do plenek. Nijak je nenutim, kdyz uz proste sedet nechteji, oblecu je a zkousime pozdeji. Kamaradcin syn mel strasne dlouho blok u kakani a doslo to az tak, ze treba 4 dny nekadil a pak s bolesti, tak se tomuhle snazim predchazet. Az bude tepleji a prijede svagrova na vypomoc, nechame je behat jen tak a treba se to nauci rychleji. Prece jenom dva je strasne tezke uhlidat :) Hodne stesti pri pokusech :)

  • Ahoj, tak já začala u první dcery hned jak začala sedět, takže kolem sedmého měsíce a jak píší holky, po spaní a po jídle. v roce a půl byla přes den už bez plen a měla jen na noc a od dvou let byla bez blen úplně :-) i když se stolicí to bylo horší, to trvalo dýl, jelikož to zadržovala a chodila kadit za roh vždycky, ale pak jsme to zvládli :-)

  • Taky dávám od 9 měsíce, ze začátku ráno po spinkání a přidávala jsem potom po každém vyspinkání, a pak častěji, teď máme rok, už čůrá do nočníku "vědomě" a zatleská si, odměna je spláchnutí na to kouká a dá dolu prkýnko, to nám hodně pomohlo rádo čůrat. Ale plíny máme pořád, problémem je, že si neřekne (někdy jakoby "zakňučí", ale to musí být dobrý den, ale za tento pokrok, který přišel před 14 dny jsem strašně ráda, zase mě to nakoplo pokračovat), jako úspěšný den beru, že se mi vyčůrá 4x do nočníku za den, kaká taky do nočníku, ale musíme "vychytat". Když přes léto odplenkujeme budu to brát za úspěch :-D! Jinak používám látkové, takže každé čůrání do nočníku mi ubere práci, takže jsem ráda i za částečný úspěch. Jinak taky ji dám při čůrání "zábavu" do ruky, aby vydržela sedět, ale v poslední době, když se jí čůrat chce tak už nezdrhá, ...

    Jinak nevím jak řešit-učit čůrání v novém prostředí, venku do trávy, popř. na velký záchod, to kdyby někdo měl radu, tak sem s ní! :-D

  • Ahojky,
    určitě je super to zkoušet, ostatně bez toho nikdy nezjistíme reakci a každá máma zná svoje škvrně nejlépe a pozná, jestli to má cenu nebo ještě ne.
    Nám třeba pomohla videa znakovací http://www.dudlikarna.cz/knihy-a-znakovani-batolat/sada-hura-na-nocnik-s-baby-signs/ takže už ví, co se tam děje a dokáže to občas i ukázat, zatím samozřejmě ne na noc, což vlastně pokud spí tvrdě, tak nečůrá, jen když ji něco probere a potom až nad ránem, kdy už se budí, ale už pospává, no a když si hraje nebo je zaujatá apod. tak to si nic neřekne. Ale léto bude nejlepší, bude se běhat naostro a pak se to líp vychytá. :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist