Vyrážky na zádech

Otázku položila: Anonymní uživatelka #39025 18.3.2011 21:33

Za poslední měsíc se mi zhoršilo akné, a to zejména na zádech. U kožního jsem nikdy nebyla. Normální doktorka mi však předepsala už kdysi nějakou vodičku a mast, ale nezabralo to. Jediné co pomáhá, je slunce. V létě se mi vždycky vyrážky na zádech krásně vypálí a není po nich ani památky. Možná je to blbý dotaz, ale myslíte že pomůže třeba i solárko?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Myslím si, že solárko pomůže. Mně na akné docela pomáhalo. Jen první dvě či tři záření mi akné spíše vytáhlo. Byly vidět starší jizvičky apod. Byla jsem taková flekatá a víc pihatá. Ale pak to byla krása. Po několika letech jsem přestala chodit, nějak jsem uvěřila tomu, že to není pro pleť právě to nejlepší, byť to tak na první pohled nevypadá :o)

  • Ahoj, mám stejný problém. Zkusila jsem solárko a zhoršilo se mi to.

  • Není to vubec blbý dotaz.. já jsem na problematickou plet trpěla vždycky.. a solárko je skvělý lék... pro mě opravdu skvělé.. určitě doporučuju

  • Slunce a solárku se na akné absolutně nedoporučuje. Stačí mrknout třeba na seznam.cz a zadat "akné a slunce". Vyjede mraky odkazů o škodlivosti. Tady jeden z mála:

    Že sluneční paprsky způsobují rakovinu kůže, je obecně známé. Méně se ale ví, že dlouhodobý pobyt na slunci zhoršuje akné. Pokud na ně trpíte, ultrafialovým paprskům se raději nevystavujte, a to raději ani v soláriích.
    To, že sluneční paprsky působí na akné léčivě, je podle dermatologů jen mýtus. Podle Veroniky Klézlové z dermatovenerologické kliniky Fakultní nemocnice Královské Vinohrady se sice po opalování zlepší akné asi třem čtvrtinám pacientů, kteří tímto kožním problémem trpí, jenže hnisavé projevy se potlačí jen přechodně.

    Po určité době se akné vrací v plné síle. Kůže totiž vlivem slunečních paprsků zhrubne. "Zesílení rohové vrstvy je jedním z normálních obraných mechanismů kůže proti vlivu ultrafialového záření," říká profesor Petr Arenberger, přednosta dermatovenerologické kliniky Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

    http://relax.lidovky.cz/slunce-leci-akne-pouhy-mytus-did-/ln-zdravi.asp

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist