Vyrážka u 5měsíčního dítěte

Otázku položila: Bývalá uživatelka #41877 14.10.2013 7:36

Dobré ráno...potřebuji poradit...Muj syn má po těle, hlavně na zádech a na bříšku takovou jemnou vyrážku, která se ztrácí a zase objevuje, má ji asi 10 dní...je hodně jemná, a opravdu nevím z čeho by mohla být...a nevím zda jít k dr. když je hodně jemňoučká a někdy není ani vidět...má po těle i takové jemné krupičky, někdy jsou do červena a někdy ne...nechci aby mě poslala domu s tím, že to nic není a že nic nevidí...nemáte s tím některá zkušenosti?

Tak jsem volala dr. a řekla ať přijdem...tak uvidime....jediný co sem změnila je ten čaj...předpokládám, že to budou ty maliny...ale je pravda že to má od doby kdy ho očkovali...Jinak používám jen bavlnu...plíny máme taky stejné...takže fakt to nechám na doktorce:-)

Tak paní doktorka nám dala nějako mastičku na suchou pokožku, mám pocit že je to ta samá co jsme dostali v porodnici...a prý to může být z jídla nebo toho čaje...ale že to není nic závažného....:-) Tak všem moc děkuji za tipy a rady...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • venysek14.10.2013 8:00

    A co zkusit nejdriv dr zavolat? A udelalo se to po necem konkretnim? Me se nedavno maly osypal po dresingu v sendvici, davala jsem mu Fenistil kapky, ktery mi dr po telefonu doporucila a za par dni byl ok. Ale to byla teda hodne viditelna vyrazka.

  • Ja bych taky tipla ze to bude z jidla. Maly dva roky to ma i dnes kdyz sni knedlik. Anebo to muze byt i zmenou prasku na prani ci avivaz, zmena mydla. Jestli ma porad vse stejne tak pak jedine taDR

  • m.czech14.10.2013 8:58

    A nebo by mu mohl začít vadit nějakej druh oblečení ... ale předpokládám, že asi používáš pouze bavlnu. A co třeba kosmetika? Naše malá se osypala po očkování. Dr. samozřejmě tvrdila, že z očkování to není, ale bojovali jsme s tím 4 měsíce, byla celá osypaná. Zkoušela jsem změnit všechno, ale nic nepomáhalo. Pak to samo začalo po mazání ustupovat a teď zatím dobrý (ťuky, ťuk). Jen se děsím dalšího očkování 8-o.

  • Ahoj,jak už tady bylo psáno.Je spousty faktorů,které můžou vadit.
    Aviváž,prací prášek,druh oblečení-zvol pouze bavlnu,kosmetika pro mimi,olejíčky,sprchový gek,pudry atd atda samosebou i z jídla.Musíš teď více sledovat

  • ivusinkasisinka14.10.2013 12:47

    My to máme taky, já myslím že je to od rostení zoubků, protože už jsme na to vyzkoušeli snad úplně všechno včetně antibiotik. Sestřina malá to měla taky cca do roku a půl, až jí vylezli všechny zoubky tak se to úplně ztratilo. Takže já už to ani ničím nemažu, prostě jen čekám až vylezou zoubky.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist