Vyrážka podobající se štípnutí

Otázku položila: Anonymní uživatelka #409877 24.9.2019 19:30

Ahoj holky , potřebuji poradit, začala se mi dělat vyrážka, která vypadá jako štípnutí od komára. Nevím co s tím... dělá se mi často a hlavně na nohou a rukou ale ted i na obličeji. Je to pupinek který rudne az do největšího bodu a pak naopak světlá a udělá se taková šupinatá kůže která se nakonec odloupe a vznikne bílé kolečko které se několik měsíců hojí do barvy kůže. Byla jsem už s tím na kožní a pan za kterým chodim řekl ze to jsou stipance . což určite nejsou... Holky nevíte co s tím nebo nemá někdo stejnou situaci?prosím o radu

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Eika24.9.2019 22:44

    Ahoj, měla jsem něco podobného. Byla jsem s tím i na kožním, patlali mě celou dehtovou pastou, nesměla jsem na slunce ještě několik dní po návratu domů. Odebrali vzorek a zjistili, že je to štípanec od blechy. Ovšem měla jsem to spojené s cyklem a nakonec jsem otěhotněla, "puntíky" zmizely a pak pár let po porodu se zase objevely. A pomohl mi léčitel čínské medicíny a zjistil, že je to velice oslabená imunita. Bylo to když jsem na tom byla psychicky špatně, to se to rozjelo ve velkém. Tak jsem vždycky říkala, že já se nezblázním, já se opuntíkuju. :)

  • to může být jeden typ ekzému jestli se nepletu. no nejlíp navštívit kožní.... atopik to nebude.. tam se nepupinkuje. na podzim se ekzemy horší.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 502 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist