Výpověď x pracak

Otázku položila: Anonymní uživatelka #214765 7.10.2016 11:06

Dobrý den,

Obracím se na vas s prosbou. Nikdy jsem na pracaku nebyla tudíž se raději ptam jak to je. Rok jsem byla zaměstnána následně mi neprodloužili smlouvu i přesto jsem si do týdne práci našla a tak 31. Srpna mi končila stara smlouva a 1. Začala nová což je super. Jenže problém je v nové práci. Prekousnu hodne , ale nyní už vim ze do zverimexu nikdy. Především problém je tu, ze neustále doplacim kvůli kase. Na směně je se mnou taková divny zjev ocvokovany a jak jdu s ni nikdy kasa nesedí. S jinými je to úplně v pořádku. Jeste jsem si tady nic nevydelala a už platim. Kdyby trochu jenže je to po stovkách. Urputně něco hledám, ale zatím nic.. Chtěla jsem se zeptat když jsem ve zkusebce a výpověď bych dala já. Mám pote na pracaku narok na nějakou podporu či nikoli? K práci si dodelavam dálkové školu tak hledám cokoli nového..
Děkuji za vaše názory. A omlouvam se nikdy jsem na pracaku nebyla..
Děkuji moc

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Xzipp7.10.2016 12:17

    Ahoj pokud vím tak pokud není výpověď ze strany zaměstnavatele tak nárok na podporu bohužel nemáš:/ Zkusila jsi mluvit s vedoucí jaký máš problém a že se ti to stává jen s tou danou osobou??

  • Ahoj, pokud je výpověď ze strany zaměstnance, tak bys nárok na podporu měla mít, ale dostaneš pouze 40% původního platu po dobu 5 měsíců. Možná by bylo lepší zavolat na pracák a zeptat se. Nevím jestli nárok na podporu nevzniká, až po nějaké odpracované době.

  • Podle mě nárok na podporu mít budeš i když jsi dala výpověď. Úřad vyplácí podporu po dobu 5 měsíců. První dva měsíce dostaneš 65% průměrného čistého měsíčního výdělku z předchozího zaměstnání. Pro rok 2015 to bylo maximálně 15 024,- Kč měsíčně (maximum je 0,58násobek průměrné mzdy). Další dva měsíce klesne podpora na 50% dřívějšího výdělku a zbytek podpůrčí doby pak uchazeč dostane jen 45%.
    Po skončení této 5 měsíční podpůrčí doby můžeš dostat už jen sociální dávku ve výši životního minima, tedy cca 3410,- Kč.
    Po dobu nezaměstnanosti a vyplácení podpory, pokud jsi evidovaná na prac. úřadě za Tebe stát platí tuším zdravotní pojištění.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist