Výpověď v práci

Otázku položila: Anonymní uživatelka #405622 13.9.2021 10:54

Zdravím,
nedávno jsem se tu radila ohledně toho, že mám poslední dobou hroznou nechuť chodit do práce. Dělám v callcentru na aktivní lince pro jednu banku a poslední dobou jsem z té práce hrozně ve stresu, zřejmě to pro mě není. Byla jsem teď i 14 dní na neschopence, psychické problémy a i zdravotní. Dneska jsem se vrátila do práce, myslela jsem si, že jsem si odpočinula, ale zase mě to tu hrozně deptá a nedávám to. Jsem tu skoro půl roku.
Nedávno jsem i dostala od známé nabídku ucházet se o místo v jedné autodopravě, kde bych dělala administrativu a prý tam je to dosti klidné, šlo by i o práci kterou jsem studovala a možná by mě i bavila. Problém je však ten, že to mám dál než nynější práci, zhruba asi 25 km, ale plat by byl zřejmě vyšší co zde mám a tolik se zase nevolá, naopak se dělá v klidu. Hodně přemýšlím, zda se o to místo neucházet, i když nemám stále jisté zda by mě vzali.
Přemýšlím zároveň zda i ukončit poměr ve staré práci rovnou nebo ne. Mám tu smlouvu na určitou zhruba do konce září a přemýšlela jsem, zda nejít na úřad práce, případně pokud by mě vzali bych to ukončila a pokud ne, tak bych hledala práci jinou. Callcentrum je mé první zaměstnání, před bankou jsem byla ještě 2 měsíce na jiném callcentru, ale zase nevím, jak by se někdo na to tvářil, že jsem tu moc dlouho nevydržela.
Zajímal by mě názor někoho nestranného, co bych měla dělat nebo jak situaci vyřešit. Pořád se snažím být optimistická, že se to obrátí, zvyknu si tu a práce mi něco dá, ale nevím.
Děkuji za názory

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk13.9.2021 11:07

    Pokud vás ta práce tak depta (a já se nedivím), počkala bych na konec smlouvy a novou nepodepisovala. A zkusila ten autoservis. Na úřadu práce se musíte hlásit tuším do tří dnů od ukončení pracovního poměru. Takže kdyby vám práce v tom servisu nenavazovala na práci současnou, hlaste se tam. Hodně štěstí!

  • o místo bych se určitě ucházela, uvidíte, zda vás vezmou a v práci jednoduše nepodepsala prodloužení pracovní smlouvy. nemá smysl být v práci, dke vás to natolik deptá, že to má dopad na zdraví. každému pozice operátora na call centru nesedne.
    to, že jste v práci vydržela jen půl roku nevadí. je to vaše první zaměstnání a i budoucí zaměstnavatel toto pochopí. někdo to pozná už ve zkušebce, někdo doufá, že se to zlomí a půjde to a ono to nejde tak odejde později.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist