Výpověď a odstupné

Otázku položila: Anonymní uživatelka #441407 3.4.2023 13:31

Dobrý den, nevím jestli to sem úplně patří ale zkusím se zeptat. Marodim už půl roku a v práci na mě čeká výpověď. Chci se zeptat mám nárok i tak na odstupné nebo po dlouhodobé nemoci nemám nárok na nic? A jak se to vůbec vypočítá z nemocenské když nemám nic odpracováno. Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pro přesnější odpověď by bylo potřeba víc info od tazatelky. Například, zda jde o pracovní poměr na dobu ne/určitou, jestli jí výpověď již byla předána, a hlavně z jakých důvodů, protože ne každá výpověď zaměstnanci automaticky znamená nárok na odstupné. Nicméně tím, že je někdo v dlouhodobé pracovní neschopnosti, tak pokud mu už jednou nárok na odstupné vznikl, tak tou nemocí nezanikne. A jak již bylo zmíněno, počítat by se mělo z průměrného výdělku před nemocenskou.

  • Jestli jste nastoupila do práce a onemocněla ve zkušební době, tak jste po návratu do práce ještě stále ve zkušební době. Takže vás zaměstnavatel může vyhodit "jen tak" . Jste ve zkusebce.

  • Andy6414.4.2023 17:43

    Pokud Vám smlouva skončila - měla jstej i na dobu určitou nárok na odstoupení nemáte. Pokud jste měla smlouvu na dobu neurčitou a zaměstnaatel Vás vyhodí díky dlouhodobé nemoci- není to úplně právně pořádku. Každopádně pokud by to byl druhý případ, tak nárok na peníze určitě máte. :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist