Výpoveď a PN

Otázku položila: Bývalá uživatelka #105236 6.1.2017 11:33

Zdravím, dostala som sa do situácie, ktorá moc nepoteší. V práci som povedala, že chcem dať výpoveď, lebo som si našla niečo lepšie. Vedúca to vzala dobre, však to je moje rozhodnutie. Volalo sa do firmy a tam povedali, že si musím odrobiť do konca mesiaca. Ďaľší deň, keď som prišla do práce, smenová vedúca po mne dala neskutočný krik, takým tónom, ako keby mi nepriamo chcela povedať "Ako si to môžeš dovoliť ísť inam"... Zvyšok dňa sa so mnou nebavila... Po tom dni som absolutne stratila chuť sa tam ešte ukázať, mám z toho len depresie, pretože prístup mojej nadriadenej bol na ***** a správala sa akoby jej to tam patrilo... A moja otázka znie.. Ak by som si dala PN od dnes, čiže 6.1. Do 31.1. Čo by sa stalo? Čo mi môžu/nemôžu? Vďaka za odpovede. :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já bych to řešila s tím, komu jsem výpověď podávala, pokud to ta osoba vzala dobře, počítám, že to bude nadřízená tvé vedoucí... tak by jí mohla domluvit. Myslím, že tvoje vedoucí se z toho do druhého dne vyspí a bude to lepší. Pokud nebude, tak si PN klidně dej, myslím, že nemůžou nic. Maximálně na tebe poslat kontrolu zda jsi opravdu doma. Možná bych to ještě zkusila v práci řešit tím stylem, že bych šla za vedoucí a řekla hele, chci tady dokončit poslední měsíc ale pokud se hodláš chovat jako ****, tak radši požádám o PN protože se cítím nemocná.... pak to aspoň neotočí proti tobě, že jim záměrně házíš klacky pod nohy

  • Ahoj, nejsem si jista jestli se neco nezmenilo, ale co si pamatuji tak v pracovni neschopnosti nebezi vypovedni lhuta takze urcite doporucim zjisti si jak to aktualne je.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist