Výpočet alimentů od rodiče, jenž nikdy nepracoval

Otázku položila: Martasek89 2.10.2012 12:28

Ptám se pro kamarádku, nevíte jak to je, když se rozvádí manželé - děti jsou v pubertě, otec pracuje, matka pracovala snad 2 měsíce, jinak ji živí movití rodiče? Je pravda, že by mu děti nedali a pokud ano, stejně by matka neplatila, protože nemají z čeho vypočítat výživné? Dle mě je blbost, aby nic neplatila, sice nevydělává, ale přece dítě musí živit oba rodiče, ne jeden. Díky moc.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • petulinkaa132.10.2012 12:48

    No myslim si,ze nejaky ohled se tam bere,kdyz je ten dany co ma platit alimenty nezamestnany,ale to neznamena,ze se mu to nenacita,ale presne nevim jak to je.

  • nějakou minimální částku by jí vyměřili, známá je s chlapečkem na 4letém rodičáku a na staršího syna musí platit 500,- měsíčně, i když na to prostě nemá. A to výživné není až tak o tom, že musí platit oba dva rodiče stejně, jeden to klidně může kompenzovat zvýšenou péčí o dítě, ale každý takový případ posuzuje soud individuálně. A taky není jisté, že jako nepracující matce jí děti automaticky přidělí, klidně by je mohl získat i otec do své péče. Ale těžko říct, jak to mezi nimi je.

  • Soud vždy nasoudí nějakou částku výživného ( kamarádky syn 17 let - 250 Kč :-( ). Pokud povinný rodič neplatí, tak mu automaticky vzniká dluh, který se řeší v trestně-právním řízení. A svěření dětí do péče - nejde odhadnout jak rozhodne soud.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 538 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist