Výplata mzdy

Otázku položila: Anonymní uživatelka #52263 29.3.2012 14:45

Ahojky holky, potřebuji si něco ujasnit,, 15.3. jsem nastoupila do zaměstnání a jelikož je výplata v dubnu, tak se chci optat, zda za odpracované dny ode dne nástupu mi náleží podíl z celkového platu za odpracovanou dobu tj. od toho 15.3. do 31.3. účetní mi řekla, že v dubnu nic nedostanu tak jak to je??? to jako dělám 14dní zdarma??? díky za odpověďi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahojky. za tech 15dni urcite dostanes tak jak rikas. vyplata ti dojde v dubnu.nejde preci pracovat zadarmo-jedine teda ze bys to tak mela dane ve smlouve a podepsala jim to

  • Martasek8930.3.2012 10:09

    Já nastoupila 24. září a logicky se uzavírá měsíc, za který se počítá výplata, takže i kdybys pracovala pár dní, měli by to poslat.

  • No podle mně ti musí zaplatit ty hodiny co jsi za ten měsíc odpracovala, je přece blbost, abys makala zadarmo. Ale já zaměstnaná ještě nebyla tak nevím, ale muj mi říkal, že mi musí zaplatit každou odpracovanou hodinu i kdyby mě vyhodili ve zkušebce. Spíš jestli to nemyslela tak, že ti to pošlou s výplatou za duben v květnu.

  • A to Vám řekla mzdová účetní? Určitě dostanete mzdu za odpracované dny v březnu. Leda byste měla dohodu o provedení práce a tam to bylo stanovené jinak. Přeji krásný den. :-)

  • A nepošlou ti to až s tou další výplatou, kterou už budeš mít za celý měsíc?
    Určitě ti musí zaplatit, všechny hodiny co jsi odpracovala;) Já začala v práci týden před výplatama a zaplacený jsem to dostala.

  • Já nastoupila 12. den a samozřejmě mi to zaplatili. Přišlo mi to normálně ten další měsíc.

  • Zákon ale mluví jasně.......za odpracované hodiny v měsici musíš penízky dostat do určitého data následujícího měsíce.......(myslím že do 20., ale nejsem si jistá.....) pokud si jim nic neodsouhlasila, tak ti normálně musí poslat výplatu za odpracované dny.........tak se na to zeptej šéfa, když třeba s účetní není řeč.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 742 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist