Vypadlý zámeček na rovnátkách

Otázku položila: Anonymní uživatelka #407206 28.8.2019 18:27

Dobrý den, je mi 15 a už půl roku mám rovnátka na obě patra. Mám to trochu složitější, trhali mi několik zubů, mám tam i pružinu, třmínek na patře a tak. V pondělí mi ortodontistka měnila oblouk a gumičky a ještě mi dala separační gumicku mezi dva zuby. A jelikož mám pravou stranu u separační gumičky citlivou, kousala jsem veškeré jidlo na druhé straně, kde mám ale nataženou pružinu, aby tam byla mezera na rostoucí zub. Jenže jsme na dovolené na Šumavě a v restauraci jsem si dala zapečené těstoviny, omylem jsem kousla do hodně tvrdého kousku a najednou se mi uvolnily dva zámečky vedle té pružiny. Jsou opravdu volné a asi by šly i vyndat.. volala jsem ortodontistce, ale byla docela naštvaná a prý má čas až v úterý, takže s tím musím být 5 dní. Akorát vůbec nevím, co s tím mám dělat. Mám ty zámečky vyndat a schovat si je? Nebo je tam mám zkusit připevnit voskem? Navíc se docela bojim, že za těch 5 dní se mi ty zuby rozjedou.. Prosím poraďte, co s tím :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ElisHoli28.8.2019 19:07

    Bohužel musíš počítat s tím, že ti to rozhodně rovnání neurychlí, možná se ti to trochu rozjede, ale neviděla bych to tak černě :) Rovnátka jsem měla taky, ale nikdy mi zámeček neupadl, zato kámoška ze třídy byla na lepení furt :D Takže těžko říct. Asi jestli ti hrozí, že ti upadnou a mohla bys je třeba spolknout, asi bych se pokusila je vyndat. Rozhodně jíst na druhý straně a hlavně opatrně! Nejlepší řešení asi je se zeptat přímo tvojí ortodontistky, co s tím máš dělat, než ti to opraví :) Zase aby ti pak nevynadala, že je máš zadělaný od vosku, kdyby ses to snažila nějak zafixovat tím voskem.

  • Normalně si je vydělej já to tak měla taky zuby se ti nerozjedou a ona je ti tam v to uterý nslepý akorát musíš počitat že tě to potom bude zase bolet8-o8-o

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist