Výlet vhodný pro dceru v puberte

Otázku položila: Anonymní uživatelka #249912 30.9.2019 16:13

Ahoj, potrebovala bych radu. Manžel má z předchozího vztahu ctrnactiletou dceru, která pořád jenom sedí doma u počítače. Nechce chodit ven, za kamaradama, ani k nam, ani ke svoji babičce, žádný krouzky ji nebaví, nic. Rádi bysme ji vzali někam na výlet, aby ji to opravdu bavilo. Zatím co jsme ji navrhovali, tak nám řekla, že nechce. Máte nějaký tip, co by mohlo holku v jejím věku bavit? Akorát mám ještě jeden problém, máme deti 3 a půl roku a rok a půl, tak bych to potřebovala nějak skloubit. Děkuju za jakoukoliv radu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nepisete odkud jste, ale napadla me treba nejaka pout nebo vylet nekam do lesa s hledanim kesek (geocashing).
    A na PC dela co? Jestli je jen na facebooku, tak tezko soudit.
    Mozna bych ji navrhla, ze ten a ten den jdeme ven a program bude podle jejiho prani, co by chtela delat. Tak at vymysli program sama. Treba se podivat do jineho mesta, nebo si udelejte holcici den, nechte caparty doma a jdete do obchodaku a kupte si neco na sebe, zajdete do kina.

  • AnnAnny30.9.2019 17:39

    S holky v tomto věku to je fakt těžké no :-D začátek puberty :-D mam pocit ze ji zaujme nakupování oblečení kosmetiky nebo kino, ale nějaké výšlapy nebo výlety na zámky asi fakt ne. V tom věku jsem byla stejná, hrozná :-D nikam jsem s rodinou uz nechtěla. Teď jsem náhodou rada kdyz nekam s rodinou zajedem a v lete jsem byla i na prohlídce hradu na Oravskem a byla jsem nadšená. Ale pubertacky tyto výlety neoceni.asi byhh udelala ten holčičí den jak tu byl zmíněný, aspoň se lépe poznáte a osvěží to vztah mezi vámi, zajít na zákusek kafe, něco si koupit na sebe, nebo z kosmetiky večer zakončit třeba filmem v kine. :-)

  • já chápu, že se vám to nemusí líbit, ale když vzpomínám, jaké jsem to měla v pubertě já (už je mi 35), ze všeho nejvíc jsem nesnášela, když jsem musela někam chodit. Nejradši bych byla pořád zavřená doma, četla si, učila se,.....cokoli, mohla jsem si klidně hodiny vykládat pasiáns a byla jsem spokojená.i když jsem jela na prázdniny k babičce, seděla jsem doma, někdy už mě v naději, že si "najdu kamarády a budu blbnout po venku" doslova vyhodili před dveře, já si sama zalezla někam na pole a tam seděla dost dlouho, než jsem uznala, že je vhodné zase jít domů. to trvalo tak 10 let.... do mých 20,pak bych se ucestovala :-p objezdila jsem sama půlku evropy, dlouho žila v zahraničí, teď jezdím s mou rodinou po výletech jak často nám finance a čas dovolí, ale rozhodně bych žádné z mých dětí do "venkovních a společných aktivit" nenutila. akorát by "nahodili obličej", zkazilo by vám to výlet. prostě ne každý je "venkovní" typ. třeba k tomu jednou dospěje...:-D

  • Zoo by ju nezaujala? Aj drobcom by sa to mohlo páčiť.

  • Ty kamarády má právě na tom počítači :) ve 14 ji organizovat zábavu mi přijde zbytečné. S kým s Ema venku potkat, když jsou všichni online? Výlety budiž. Ale jendou za čas :-D to puberťák asi ocení nejvíc.

  • piprdka2.10.2019 8:13

    Já mám zkušenost s manželovo (nyní) 16 letou dcerou, proste udělat program a vytáhnout ji.. ta naše vždycky ohrnovala nos, ale nakonec se chytla a večer uznala, ze to bylo fajn :) a to včetně hor, kdy jsme každý den spalali 25 km túry.. večer jsme si spolu pak namazaly kolena francovkou a usnuly :))) proste to zkuste, neplánujete nějaký společný výlet i s prckama (aspoň vám s detma pomuze ne??) a kdyz se nechytne, tak ji holt nechte zit .. každopádně u nás když je holka, která normálně bydlí se svou mamkou, tak se musí běžně zapojit do chodu domácnosti, nechám ji sice vyspat (to je kolikrát do oběda), ale pak ji teda nenechám cely den ležet v pelechu.. kdo má energii na to vstát k lednicce, ten musí mít energii aspoň na umyti nádobí (minimálně po sobě)

  • ivetkaprochazkova28.12.2021 14:33

    Já s dětmi chodím často na procházku. A to i když jsou ve věku třeba 12-15 let. Mám doma čtyři sviště, a tak se často zabaví sami se sebou. Ale není to zase pravidlem. No a na výlet jsem každému z nich pořídila placky na batoh z https://www.udelejsiplacku.cz/. Děti jsou rády že mají každý něco originálního připlého na sobě.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist