Vyjádření pro soud

Otázku položila: Anonymní uživatelka #394888 26.2.2019 23:13

Ahoj holky,

psala jsem vyjádření pro soud poprvé. Chtěla jsem tam zajít zítra osobně, ale úplně mi vypadlo, že pošťačka mi tentokrát hodila do schránky dopis (OD SOUDU, KTERÝ MĚL BÝT DO VLASTNÍCH RUKOU SE ZELENÝM PRUHEM) a tam byl datum o den méně, než jsem dopis vzala se schránky. Tudíž lhůta 15 dní mi začala běžet o den dřív než jsem si myslela. Nicméně jsem celé podepsané vyjádření oscanovala a zaslala v příloze emailu na podatelnu. Je to tak správně ? lhůta 15dní je tedy dnes 26.2, která začala běžet dnem ,,doručení" pokud tomu rozumím správně ? Nevadí že to došlo v 22h večer? Raději jsem to odeslala, zítra by mohlo být pozdě. I když pošťačka mi hodila do schránky i ty kusy, které měly být mnou podepsané a vždy si nechávají na poště.. tak nevím jak termín zjistí soud .. je to pro mne záhada. Každopádně jsem na poště si byla stěžovat hned druhý den.

Děkuji moc za informace :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pracovala jsem na soudě, a některé obálky se zeleným pruhem se normálně vkládají do schránky a není potřeba podpis, většinou bylo na obálce napsaná římská III. ta se automaticky vhazuje do schránky. Pokud je na obálce I. nebo II. tak záleží na tom, co je na obálce dále zaškrtnuto. Může být zaškrtnuto vložení do schránky, tím pádem, pokud Vás nezastihnou, tak po 10 dnech, kdy dopis leží na poště a vy si ho nevyzvednete, tak je poté automaticky vhozen do schránky a bere se opět za doručený bez vašeho podpisu. Za doručený se bere i dopis, který se vrátí zpět na soud a vyvěsí se na elektronickou desku, po 30 dnech, kdy dopis je na této el. desce se bere, že byl dopis doručen, i když si ho nikdo nepřebral. Na toto opravdu pozor, to že někdo nepřebírá zásilky a myslí si, že se mu tím pádem nic nestane, tak je na velkém omylu. Co se týká Vašeho dotazu, tak u nás na soudě to chodilo tak, že pokud nebyl dopis v originále, tak některý soudce to nebral v potaz, tudíž pokud nemáte elektronický podpis, může být vaše sdělení pouze založeno do spisu a nemusí se na to brát zřetel. Lhůta pro vyřízení bývá "orientační", většinou, když nikdo neodpoví, posílá se další výzva. Tudíž spíš doporučuji zaslat to na soud v písemné podobě, kde bude vidět váš podpis, nevadí, když bude mít dopis pár dní zpoždění, když jste ho již poslala elektronicky ;)

  • doporučím k přečtení https://www.ceskaposta.cz/-/zmena-ve-zpusobu-dodavani-doporucenych-zasilek-vlozeni-do-schranky
    určité dopisy se mohou vkládat jen do schránky a bere se to jako doručeno i bez tvého podpisu. je to kvůli tomu, že se lidi vyhýbali přebírání zásilek a ty se vracely zpět soudu.
    takže ano, zásilka mohla být klidně vhozena do schránky.

  • Chtěla bych na poště vidět papír s tvým podpisem o převzetí dopisu, a pak bych to paní dala sežrat. S tímhle jsem si užila své. Jenže nám pravidelně pubertaci vykrádají Schranky.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist