Vyhození z baráku složitější situace

Otázku položila: Anonymní uživatelka #532520 11.3. 19:39

Nějak si nevím rady s následující situací. Hledali jsme si s partnerem byt, samozřejmě jsme se radili s rodicemi mými i jeho. Jeho rodiče nás od všeho odrazovali, že je to malé, drahé a že je barák po babičce v dobrem stavu a je ho škoda a byl by ideální. No partner se nakonec nechal přesvědčit, jenže vyšlo najevo, že to nebylo myšleno barák pro nás, ale jedno patro pro nás a druhé pro jeho bratra. No dobrá, aspoň na to budou dva. Probehlo vyrizeni hypoteky, opravy, ale ve výsledku barák je psaný na jeho bráchu a jeho matku. A partner nemá napsané nic, přitom do oprav atd. dal alespoň milion a každý mesic platí splatky hypotéky, energie, vodu, net. Vždycky když se o tom chce bavit a řešit to dostane jinou odpověď což pak vypadá že odpovidaji jak se jim to hodi, tak se rozhodl už nezaplatit, od té doby jeho rodiče trvají na vystěhování. Co v této situaci jde dělat?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • S tím vám internet nepomůže. Zavolejte právníkovi a reste s ním. Čím dříve tím lépe

  • Já nepochopila na co hypotéku? Jsem pochopila, že barák máte zděděný, tedy ve vlastním vlastnictví. Nebo hypotéku na opravy atd?
    Kdy jste se dozvěděli, že dům není na přítele napsaný?
    Přeci si nevezmu hypotéku na dům, který nebude nikdy můj… pokud jste to věděli hned.
    No každopádně pokud nebudete platit a dům není na přítele napsaný, tak mají právo vás tam nechtít.
    To že do domu vrazil peníze ještě nic neznamená.
    Bohužel.
    Zkuste s někým pořešit, ale osobně si myslím, že s vámi vypekli…. :-(

    Úplně nejlepší by bylo se pokusit domluvit s nimi doma.
    Hodně štěstí :)

  • Mě by spíš zajímalo, jestli je na domě kvůli hypotéce zástavní právo, protože pak by o znamenal, že když přítel přestane platit hypotéku, dům půjde do prodeje (s největší pravděpodobností).

  • byly opravy psané na vás/placené z vašeho účtu, nebo nechal peníze např matce a ta to zaplatila? i to bude hrát svoji váhu.
    ale na každý pád je tohle na právníka a bude to dlouhý boj s tím, že se doničí vztahy v rodině, protože matka ani bratr se podílu na domu nevzdají. a vy jste opravovaliv reálu dům, který vám nikdy pane říkat nebude. bohužel se tohle často děje, že rodiče přislíbí, že dům bude patřit tomu dítěti, které se o dům stará a investuje do něj a pak to dopadne tak, že v reále na něj mají nárok všechny děti.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 525 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist