Vydrží to ?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #562 10.5.2011 7:58

Ahojky holky, mám ještě jeden problémek a to svou neustálou vnitřní hrůzu, že mě můj partner opustí. Je mladší o 7 a půl roku a prošel se mnou těžkým obdobím rozvodu, několika mých šílených nemocí a dva roky se bezúspěšně snažilkujeme:-) Je to neuvěřitelně klidný člověk, který mě denně rozněžňuje jen tím že je - po tříletém vztahu jsem do něho čím dál víc blázen! Mám ale hrozný zmatek v hlavě z toho, že to není normální a že jednou toho bude mít dost a odejde- samozřejmě v mé hlavě za jinou, která mu dá dítě:-( Můj ex manžel neváhal a ještě jsme nebyli rozvedení a radostně mi oznámil že bude otcem, grrr asi víte jak mi bylo, a to mám strach že se mi stane i teď. Poraďte co dělat s hloupými myšlenkami a jak se odrazit od strachu a užívat lásku.?Jde to vůbec když jsem starší a všude je tolik bezstarostných mladých holek?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, pokud by vám to neklapalo, nemyslím si, že by to bylo kvůli věku a mohlo by se to stát i kdyby byl partner o 7 let starší. Jestli máte hezký vztah, tak nad tím vůbec nepřemýšlej. A určitě se i to miminko brzy zadaří :-) Myslím, že je spousty vztahů, které taková těžší období dokonce posílily.

  • Určitě jak píšou holky. Plus jsem chtěla reagovat na to "spousta bezstarostných mladých holek". Tohle není pravda. Nemůže to být pravda, tohle si myslí lidi, kteří zapomněli na to, jak se cítili, když byly ve věku těhle "bezstarostných mladých holek". Často člověk slýchá: tvoje problémy bych chtěl mít. Je to velká hloupost. Každý má velké problémy. Patnáctka třeba ty, že se do ní nikdo nezamiluje, pak starší holky, že je přítel opustil (nebo opustí, stejně jako máš strach ty). To přece na věku vůbec nezáleží. Ti mladší mají zase problém, že ztratili někde svou oblíbenou plyšovou hračku a je v tom celý světabol. Zeptej se každé z těch bezstarostných mladých holek, jestli jsou bezstarostné nebo šťastné... Jen hodně málo z nich ti řekne, že máš pravdu. Každý máme potíže a většina z nás velké, v rodině, ve vztahu, s dětmi... A je jen na nás, abychom si je vyřešili a prožili si je, protože to nikdo neudělá za nás.
    A ten tvůj problém s tím souvisí. I kdyby ses sebevíc bála toho, co se stane, neovlivníš to. Strach nic nezmění. Miluješ ho čím dál víc, říkáš. Tak žij současností, ne budoucností. Protože v budoucnosti se stanou hrozný věci. Taky se ale stanou nádherný věci. A lepší, než se bát a děsit toho, co přijde, je poprat se s tím, co je teď, protože to nakonec udělat musíme, nikdo jiný za nás tu současnost neprožije. A teď jsi šťastná se svým přítelem. I s tím je třeba se poprat :-). A dokud máte možnost překonávat překážky ve dvou, je to vždycky jednodušší.

  • Okrajovko tak prvně bych Tě chtěla uklidnit v tom směru, že spousta bezstarostných mladých hole jak píšeš rozhodně není...třeba mě je 25 a už jsem taky po IVF, jen tady se podívej, kolik holek má problémy, a také to zvládnou.,
    Přítel Tě určitě miluje, je jasný že teď procházíte těžkým obdobím, ale vztah je nejen na dobré chvíle, ale i na ty zlé. Mslím že ač je přítel mladší, tak věděl, do čeho jde a nenechá se teď jen tak zastrašit:-)

    Snaž se opravdu být optimistka jak nejvíc Ti to půjde, samozřejmě je jasné že občas červíček péochybností zahlodá, máme ho všechny, ale zdravým rozumem a tím že si budeš říkat že musíš být optimista to zvládneš. Určitě si taky s partnerem o svých pocitech promluv, aby se mezi vámi nevytvořila komunikační propast, a uvidíš, že Tě povzbudí také

  • Můj partner je mladší jenom o rok, ale mam kamaradku, která má partnera mladšího o 6 let, a jsou spolu už pekně dlouho, mají dvě děti a když mají problemy tak jako všichni, ale většinou jim to klape a jsou oba spokojení. Věk vůbec není na překážku, pokud se máte rádi a už jste spolu něco zažili, tak se tím netrap že je mladší, určitě se brzo povede i miminko, které vás spojí ještě víc.
    Zkus se myšlenkám na konec vašeho vztahu vyhýbat, ptz to na co myslíš se pak stává skutečností (viz film Tajemství). Když začne hlodat červíček pochybností, nevěnuj mu pozornost a zaměř se na něco jiného. Vím, že to je těžké, ale pokus se o to :-) mě se vztah rozpadl, potom co mě to parkrat napadlo, tak se i stalo ;-)

  • ahoj,
    já myslim, že věk není překážkou. Je to o Vás a ne o věku. Můj manžel je mladší o čtyři roky. Jsme spolu pět let a rok manželé. Tři roky se snažíme o mimi. Občas mám taky pochybnosti. Ale to je asi normální. Navíc je opravdu hodně mladý, je mu 26. Kluci v jeho věku nejsou ženatí, dítě nechtějí ani omylem. Není to o věku:-)! Ale o povaze. Partner Tě určitě miluje a nebere to jako obět!!! Tak hlavu vhůru!!!

  • Taky jdu uklidňovat. Já mám partnera mladšího o pět let a taky jsme spolu spokojení. Po pár neschodách a hádkách, což musí být v každém vztahu :-), je nám spolu dobře a milujeme se. Teď máme za sebou potrat a revizi a myslím, že nás to ještě sblížilo. Myslím, že pokud to s tebou vydržel do teď, tak určitě neuteče. Podle toho, co píšeš, je to stálý chlap, který by rodinu neopustil jenom proto, že nejde všechno ideálně. Taky si myslím, že bys měla radši myslet na něco pozitivního, protože i psychika může bránit početí miminka. :-) Přeju příjemné snažilkování ;-) a nakonec úspěšný výsledek v podobě dvou čárek a krásného miminka. A hlavně krásný a pohodový vztah!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 735 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist