Výchova

Otázku položila: Anonymní uživatelka #54935 18.1.2012 19:53

Ahoj Womenky! Sestra mýho přítele má velikej problém s šestnáctiletou dcerou! Od sedmé třídy se zhoršila ve škole. Nyní je v prváku na ekonomce, ale prakticky je tam spíš vedená jen v evidenci. Do školy téměř nechodí, neustále se vymlouvá, že ji není dobře. Máma s ní běhá po doktorech, píše omluvenky, byly i u psychologa. Ale všichni tvrdí, že je zdravá. Ale ona ani nemá kamarádky. Neustále je zalezlá v pokoji u počítače nebo leží v knížkách. Ani na nákup nejde. Já si myslim, že trpí sociální fóbií. Co si myslíte a jak jim pomoct?

Teď ste mi připoměly, jak jsem to měla já s nástavbou. Dva roky jsem tam trpěla, jen kvůli rodičům a k maturitní zkoušce jsem nebyla připuštěná a radši jsem šla pracovat. Ale já měla aspoň učňovský list v kapse. Ona zatím nemá nic. Třeba by jí víc bavila jiná škola, či jen učňák. Její rodiče jsou jen vyučený, tak proč čekaj od dcery lepší výsledky, že? Asi bych to tak měla nastínit jejím rodičům. Nebo spíš můj přítel.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • full.avl18.1.2012 20:19

    Netlačit na ní, nebo se ještě víc zavře do"svého světa".
    Nu ta škola je to docela na prd, ale já bych se dcery zeptala, jestli nechce školu přerušit ( na rok příklad) a nebo přestoupit někam jinam na jiný obor. Však aj to jde. Třeba měla nějakého přítele ze školy a on jí nechal, proto tam nechce ani chodit.

  • petulinkaa1318.1.2012 21:29

    Myslim si,že se to týká nějakýho problemu ve škole,neco se tam muselo stát :-(

  • mam takovou s hodou okolnosti ve tride , uz ted dostala 33 neomluvenych hodin a nemela zadnou dochazku ve skole se s ni nikdo nebavi protoze se chova i divne rikame ji jinda = jina , proste jedou uz delala prvak ale pak ho nedokoncila a ted je u nas a kdyz nekdy prijde do skoly tak tleskame protoze se to nestava casto , ted se prestehovala tak tam nikoho nezna a chodi na obchodku , ma pry problemy s mamcinym pritelem a casta vymluva je ze stratila penize a nemela na bus ale ucitelka uz ji to nezere , vi te ekonomika neni tes nic lehkeho a kdyz tam porad chybi tak pak dodelavat vsechny zkousky a tak no za hul .. s timhle nic nejde udelat to jen ta holka by musela chtit ://

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 527 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist