Výběr kočárku

Otázku položila: Bývalá uživatelka #56805 2.5.2016 18:43

Ahojky maminy :-) Potřebovala bych poradit od zkušenějších než jsem já, vybírám kočárek, ale jsem bezradná. Vůbec nevím na co mám při výběru koukat, co je opravdu potřebné a co jen na parádu, jako typická ženská koukám hlavně na to jak vypadá :-D Budu ráda za vaše zkušenosti a rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Předem se omlouvám za dýlku. Kdyby se ti to chtělo číst snad ti to pomůže. Vyzkoušej povozit na prodejně jestli jede rovně aby byla v pořádku osa. Koukej taky na výšku korbičky a nastavitelnost rukojeti. Pokud je manžel nebo ty vyšší mohla by ses u nižších modelů hrbit. Zapřemýšlej jak chceš s kočárkem cestovat a kde. Jestli jezdíš jen MHD nebo jen autem, příroda nebo jen město. Já osobně doporučuju přehazovací rukojeť bylo mi to pohodlnější. Zkoušela jsem krásný s rukojetí na jednu stranu a myslela jsem že se zblázním když byl problém musela jsem přenést a otočit celou korbu. Taky jestli chceš trojkombinaci nebo jestli chceš jen hluboký kočárek. Já osobně mám ráda kola na pevno s aretací mám špatnou zkušenost vždy do čtvrt až půl roku odešla vidím to i v okolí jak na levných tak i na drahých modelech. Určitě je dobré koukat taky na velikost kol, maličká špatně zvládají mezery mezi dlažkami ve městě i větší kamínky ležící na lesních cestách. Koukej taky na to, zda má kočárek omyvatelný povrch a jestli se většina jeho látkových částí dá vyprat. Soustřeď se také na rukojeť. Jestli je ti pohodlná ta co je v celku nebo ta co vypadá jako cyklistická řídítka nebo jak to popsat. Já osobně nezvládla řídit kočárek rozdělenou rukojetí. Určitě zkus kočárek také pohoupat jestli kvalitně pruží aby si z mimča nevyklepala dušičku. Pak k místu kde používáš kočárek se také váže informace jestli ho třeba potřebuješ skladný do malého kufru či narvat kočárek do výtahu je důležité vidět jak je velký a skladný. Znám kočárky které se po složení vejdou i do maličkých autíček. Taky záleží kdy se ti mimčo narodí jestli na léto či na zimu. Pokud čekáte na léto je určitě lepší si pohlídat zda má korbička UV ochranu. Za kontrulu stojí také těžiště kočárku. Pokud chceš kombinovaný kočárek vyzkoušej si ho povozit ve všech variantách. Některé kočárky když je změníš na sportovní tak změní těžiště a jsou daleko těžší a tím pádem neovladatelné. Pokud hodláš využívat košík pod kočárem kontroluj u kombinace také ve všech polohách kočárku jeho dostupnost. Tak snad je to všechno. Jen ještě určitě ber v potaz, že některé nádherné kočárky mají tak maličkou korbu, že se do nich mimčo vejde snad jen v bodíčku a do jednoho měsíce pokud je větší. A NA TOM ABY SE TI LÍBIL BAREVNĚ taky záleží. ;-)

  • otázek na výběr kočárku je tady spousta. opravdu má každý jiné priority, zvaž, kde budeš nejvíce jezdit, jak moc ho budeš využívat, zda budeš používat kočárek leda na zahradu na spaní pro dítkoa na procházky minimálně, nebo zda ho budeš často převážet pryč autem, nebo jen chodit na procházky, využívat MHD... po jakých cestách budeš jezdit.
    každý má také jinou finanční situaci a tudíž i možnosti co se ceny kočárku týče. pro mně byla prioritou naopak praktičnost. k čemu je mi kočárek jak pro panenku, ve kterém mi miminko vydrží ležet sotva 4 m, protože pak se do něj nevejde v létě (natož v zimě s fusakem).

  • Jsem také ve fázi pokoukávání a vybírání. Zmatení jsme z toho všeho s přítelem. :-D Když jsme byli kouknout v obchodě kde měli asi tisicstopadesat kočarků, tak to se mnou malem šlehlo :-D Nemám nějaké extra požadavky ale co bych tak chtěla tak je velká korbička, aby to byla trojkombinace, aby to mělo nafukovací kola, čtyřkolka aby to byla, aby to mělo polohovatelnou tu korbičku. Kočárek hodně využijeme na procházky a proto jsme chtěli něco "do terénu" trošku a hlavně jsem chtěla aby to bylo lehko ovladatelné a prostě aby se mi hezky vezl... a finančně do 14tis cca... Koukněte na kočárek CAMARELO MALAGA. Zatím jsem nenarazila na lepší. Zatím pro mě číslo jedna. :-)

  • marketaj2.5.2016 19:41

    Doplnim vyse uvedene. K nastavitelnosti rukojeti - pokud jste vyssi a zvolite tzv lamaci rukojet, tak si vyzkousejte jestli nebude muset upravovat delku kroku kvuli kosiku. My jsme zvolili vysouvaci rukojet.
    V praxi trojkobinace je tezsi, takze po case se stejne vetsi a z nas uchyli ke koui sportaku/golfek. Ted cekam druhe a na zacatku budu mit abc design viper s4 a jakmile zacne malej sedet, ta budeme na cesty stridat robusti sportak abc se sportovnim valco baby snap4, ktery je lehci tak o 8kg minimalne a tudiz skladnost do auta je uplne jina, ale ba cestu do lesa neni zase idealni. Vzdy je neco za neco.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 148 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist