Výbavička pro mimi

Otázku položila: Anonymní uživatelka #87380 27.12.2012 14:52

Prosím o radu zkušené maminky zda mohou poradit kolik čeho nakupovali a popřípadě teď po narození miminka využili, jak oblečení tak případných pomůcek na koupání, spinkání.
Zda mi můžete doporučit např.značku dudlíku, odsávačky, teploměru do vaničky, teploměru pro miminko, plenek jak látkových tak papírových, ad. kterou máte vyzkoušenou.
Vzhledem k velkému výběru bych nerada zvolila špatně popřípadě zbytečně moc věcí, které se nakonec ani nevyužijí.
Předem děkuji za Vaše rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, tak toho je spousta: jednorázové plenky se nám nejvíc osvědčily pampers, látkové pleny záleží jestli budeš používat jen pod hlavičku a na slintání atd., nebo i na přebalování. Dobré jsou klasické libštátské pleny a liší se gramáží, pleny se zvýšenou gramáží jsou příjemnější na dotek a lépe drží i po několika vyprání tvar. Na Koupání jsou super klasické plenové osušky. Odsavačku do nosíku bych pořídila na vysavač - a to buď babyvac nebo nosátko. Odsávačku na mléko bych pořizovala až případně po porodu, protože teď ještě nevíš jestli bude třeba, případně si ji vyzkoušíš v porodnici a uvidíš. Teploměr do vaničky se osvědčil klasický od canpol babies, teploměr pro prcka máme jednak klasickou rychloběžku. S dudlíkem je to větší potíž, my máme sauvinex ( ten hnědý), ale hodně dětí tyhle anatomické dudlíky odmítá a chtějí ty klasické co jsou v porodnicích, kulaté a úplně obyčejné.
    Jinak co se týká kosmetiky, využili jsme olej bio mandlový ( přidávám do koupání), libenar do nosíku, cutasept na desinfekci pupíku, bpanten na prdelku, vatové tyčky do oušek. Jinak žádnou jinou kosmetiku nepoužíváme.

    Pokud jde o oblečení, stačí několik kousků v 56 / pokud se teda prcek narodí s váhou mezi 3-4 kg / a pak v 62. Dobrá jsou bodíčky, overálky na spinkání a dupačky nebo polodupačky na den. V téhle velikosti jsme měli od každého tak 5-6 ks, bodyček asi kolem 10 ks + případně oblečení dle ročního období, kdy se narodí.

    Na koupání klasicky vaničku, ale náš prcek protože ho bolelo často bříško si zamiloval kyblík na koupání.

    Pokud bych chtěla kompletní seznam co jsme kupovali, písni a pošlu ti ho do vzkazu.

  • duramura27.12.2012 15:53

    ahoj, ja porad take resila vybavicku, nechtela sem toho zbytecne moc, ale zase aby nic nechybelo :-) nakonec sem mela vetsinu oblecku pucenejch, a vzhledem k tomu, ze mala moc neblinkala, tak toho bylo opravdu potreba do zacatku jen par kousku, min nez se uvadi na seznamech a tudiz sme vetsinu veci ani nevyuzili
    koupali sme v kybliku, zezacatku vetsinou bez samponu, jen v olejicku (jak se mimco po porodu loupe, tak mi to pro ni prislo fajn; my pouzivali Oilatum); pro spani podlozku Nannynku - pro klidne spani maminky :-) (mame uz po 2 detech a funguje bezvadne); mantinel - pro zmenseni/predeleni postylky; zavinovacku (nam stacila 1, do ni pod hlavicku plenka, v pripade prani - mam zimni mimco, susila sem v byte u topeni, byla sucha do vecera), pak sme presli na spacacky, pres to deka (oboje outlast); odsavacku na nos sme vyuzili docela brzo, tak sem nelitovala, ze sme koupili dopredu (a to jedine na vysavac, ta vysaje i zadni rymu); zato odsavacku na mleko bych dopredu nekupovala, my nakonec vyuzili, ale jen protoze sem musela kvuli zdrav. problemum na cas odstavit (jinak by to byla zbytecnost, a rucni odstrikavani se da, ale je to pekna drina); co je super - bezdotykovy teplomer (mame zn. ThermoFlash), pro orientacni mereni teploty mimca (jinak stejne mame rychlobezku do prdky), UM, koupele...; dudlik sem mela pripravenej 1 a neprijala ho (mame prstiky a nic s tim nenadelam); meli sme nachytan balik plenek 2-5kg (Huggies, spokojenost), postupne sme prechazeli na latkovky a papirovky jen na ven (nesetkala sem se se znackou co by nam nevyhovovala, ted pouzivame Babylove nature a Moltex); mame i zbytecne moc tetraplen a osusek, protoze peru latk. pleny casto, tak jich tolik nepotrebujem, v podstate by stacily 2; zato sem ze zacatku vyuzila mraky ctvercovych plen :-); lahvicky sme dopredu treba nekupovali, ani zadne sterilizatory a ohrivace
    je toho tolik ;-) a je to vazne individualni dle potreb konkretniho mimca...

  • Tak já můžu doporučit něco z látkovek - máme klasické čtvercové Kikko lux na doma (asi 30 ks) a ještě do nich používám vkládací pleny našité z froté ručníku. Pak jsou dobré jednovelikostní Anavy (5 ks) a výborné AIO pleny GAGA, nemají všitou vkládačku, takže se dají použít i jako svrchní kalhotky (5 ks), rychle schnou a zatím mi teda neprotekly a cena taky dobrá oproti Anavy. Na klasické látkovky mám ještě dvoje PUL svrchňáčky z každé velikost. Úplně nejlepší jsou bambusové Daizy, padly nám jak ulité a jsou měkoučké, ale je to zahraniční značka, já je kupovala z druhé ruky od někoho, kdo nechtěl látkovat. Pak ještě 10 ks Kikko vícevrstvých. Na noc používáme jednorázovky, začínaly jsme na Pampers Premiumcare 2-5 kg a teď používáme Babylove z DM a ty jsou teda za tu cenu super (když se zaregistruješ jako těhulka a pak i miminko, dostaneš slevovou knížku). Pak používáme na přebalování nepromokavé přebalovací podložky a mám 3. Pod hlavičku používáme Libštátské s obrázky (ať je mám odlišené od těch čůracích) a máme jich 5. Velikost 56 opravdu jen málo kousků, malá kolem 3 týdne tak vyrostla, že něco jsme nestihly ani vynosit. Bodyna máme 5 ks krátký rukáv, 3 ks dlouhý rukáv, overaly na spaní tak 10 ks (ze začátku jsem používala i přes den), tak asi 3 mikiny, 2 manšestráky, 2 riflíky, 2 polodupajdy - opravdu stačí z každého pár kousků, pokud teda nechceš často převlíkat pro parádu nebo kvůli blinkání. 2 zavinovačky, 2 dečky, fusak klasický a zavinovačku zimní Emitex do autosedačky.
    Z kosmetiky máme olejíček Aviril, na prdelku Bephanten a Rybilku, na koupání Nivea sensitive mycí gel a Nivea krém proti větru a mrazu. Na utírání po koupání 2 velké plenkové osušky.
    Podložku Nanny jsem měla půjčenou z kojeňáku na měsíc, jen než si zvyknu. Odsávačku mléka jsem zatím neřešila, když je potřeba, do úlevy odstříkám ručně. Odsávačku hlenů taky pořešíme až s první rýmou (klepu na dřevo :-)

  • no teploměr mám jenom jeden a to obyč digitální a když měl malý teplotu, tak jsem mu to normálně nacpala pod pažičku a změřila, protože když vidím že mu je blbě tak ho ještě týrat strkáním tepoloměru do prcky se mi fakt nechtělo. teploměr na vodu jsme taky neměli a už mu je rok a půl a přežil to. z papírových plen jedině babylove na malinky mimi pak se mi osvědčili i Tesco zelene essentials, látkovky čtvercovky jak píšou holky ty libštástské, je důležité se podívat na gramáž to ti řekne víc než značka a na prcku máme poppoliny jednovelikostní, látkujeme jenom doma, jsou bezva, ale až pro větší děti. když byl malej balila jsem ho do čtvercovek. Dudlík taky obyč za pár ká z Tesca, ten gumovej, kulatej, silikonový mu nechutnaly, dražší mají divný tvary který nám taky nevyhovaly a začali jsme s dudlíkem až po měsíci nebo dvou. odsávačku jedině na vysavač z lékarny takovou, myslím že mají jenom jednu značku. na prcku se mi osvědčila červená indulona na opruzeniny, a z oblečení nejvíc takový ty pyžamka - overalky, záleží kdy se prcek narodí, podle toho samozřejmě oblečení, je lepší toho mít víc než míň, aspon nemusiš pořád prat. hodně štěstí s miminkem at je zdravý :)

  • látkové pleny se mi osvědčily Kikko Lux, mají vyšší gramáž než většina ostatních a můžu říct, že jsou příjemné a to ani nebyly mockrát prané.
    co se dudlíku týče - nakoupených sem měla víc druhů a až s prcek vybral, tak další sem kupovala podle něho. u nás vyhrál Nuk gumový anatomický, silikonový moc nechce. ale ani ty Nuky nechce všechny. takže v tomhle - kup pár typů at si prcek sám řekne, na druhou stranu - je možné že ho ani chtít nebude.

  • se spoustou věcí se dá počkat nebo to řešit tak, že využiješ internetové bazary a koupíš to po někom, a pak zas zkusíš prodat. Já to tak udělala a měla jsem i hodně věcí půjčených. Flašky jsem měla dvě, nepoužila jsem ani jednu, prodávám, ohřívačku jsem měla půjčenou, nepoužila, sterilizátor do MT jsem měla půjčený, ten použila, odsavačku pákovou jsem měla půjčenou (klidně stačí koupit dle potřeby až po porodu), ale používání nic moc, moje prsa jsou jen "kojicí", kojím ale odsát mi nejde skoro nic, zato jsme koupili chůvičky, používáme pořád, hlavně večer, když koukáme na TV, abychom malého slyšeli, monitor dechu Nanny taky máme. Co se hodí koupit, ale u Vás nespěchá asi, sada kelímků Avent buď na mléko nebo pak na příkrmy, tu te´d používám denně. Dudlíky jsem měla tři značky (Nuk-neprodejný vzorek 1ks, sada 2ks Avent-nepoužili jsme, jeden Mam Perfect). Malý začal chtít dudlík na 4měsících a vydrželo mu to jen měsíc a půl a pak je zas nechtěl, takže těžko říct, každé mimi je jiné.
    Ptáš se na teploměr, ten do vany, na tom určitě nesejde, koupila jsem obyčejný v Rossmanu za pár korun, ale až na 2měsících, do té doby jsem odhadovala teplotu rukou. Teploměr digitální mám myslím Termoval.
    Co bych dnes nekupovala dopředu je peřinka, polštářek a povlečení 3 sady. Malému bude rok a nepoužili jsme to. Na začátku měl 2 zavinovačky, a te´d spí od asi 4 měsíců ve spacím pytli. Peřinku by si nahrnul přes hlavu nebo se odkopal.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist