Vybava - lekarnicka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #386497 19.11.2018 17:35

Dobry vecer damy. Muzete mi napsat, jakym způsobem jste se chystaly na prichod miminka z hlediska vybavicky - rekneme lekarnicku (kremy na bradavky, opruzeniny..?) A kosmetiku pro miminko?
Prosim pripadne i o tipy, s cim jste byly spokojene ci mate spatnou zkusenost. :) Zacinam si davat dohromady jakysi seznam abych vedela co postupne porizovat, zajimaji me nazory a zkusenosti ostatnich. Dekuji za odpovedi :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Za me jen lih na pupik, obyc. olej z lekarny na promazani telicka po koupani, bepanthen na zadek, ctvrecky buniciny na cisteni nosiku, teploměr do vany a obyc teplomer do podpaží :-) (koupila jsem dotykovy na celo a vyhozeny penize, neumim s nim/ukazuje nesmyslny hodnoty). V sestinedeli jsem deti myla jen vodou. Pak na starsiho pouzivala Weledu. Ale ma ekzemy, tak jsme presli na La-Roche... Pulrocni ma taky ekzem, jeste horsi, takze tam jsem skoro 2,3 mesici koupala jen ve vode a mazala olejickem. Ted uz obcas pouziju La-Roche. Detske nuzky na nehtiky taky naprd, pouzivam od mala nase klesticky na nehty a striham kdyz malej spi. Rucni odsavacka na nudle nic neodsala, s prcni rymou jsme koupili ten na vysavac. Co se tyce léku, doma jsme na prvniho nic pripraveneho nemela. Koupila jsem az s prvnim ockovanin panadol, kdyby mel reakci. Na rymu muzou akorat morskou vodu na cisteni nosanku... Ale starsi mel treba prvni rymu az ve 14mesicich...prijde mi v dnesni dobe zbytecne kupovat dopredu :-)

  • Bepanthen na bradavky a opruzeniny (za nás nejlepší, používám i jiné krémy, třeba z Lidlu, Kauflandu, ale když se někdy stalo, že se zaprudil, stačil Bepanthen a hned to bylo pryč), Espumisan na prdíky, Paralen čípky na srážení teploty, teploměr, a Nasivin pro kojence na rýmu. Náš malý měl za celých 14 měsíců jen 2x rýmu, jednou teplotu a párkrát prdíky, takže jiné léky sme neřešili :-) kosmetiku mám jen HIPP sprchový gel na tělo a vlásky, nic víc nepoužívám, i ten sprcháč používám jen tak 1x týdně, většinou jen omývám vodou :-)

  • hlavně žádné velké zásoby...je třeba vyzkoušet, co bude miminku vyhovovat. Pro začátek úplně stačí líh na pupík, bepanthen, pže ten je na bradavky i zadeček, a olejíček na promazávání (v lékárně mají úplně obyčejný), jinak za mě Hipp, Nivea, případně Weleda, ale ta je dražší. Ale jak říkám..chce to počkat a zkusit, co mimču sedne. Na staršího jsem mohla mít cokoli, žádnou extra léči nepotřeboval, žádné ekzémy, novorz.akné, šupinky apod., u mladšího už jsme první 3 měsíce museli zkoušet různé přípravky, než se vylooupnul z takových těch prvních pupínků a pak už byl v pohodě.

  • Kamkri19.11.2018 19:01

    Nic jsem predem nekupovala, jen Bepanthen na zadecek a Purelan na bradavky (je super, protoze se nemusi pred kojenim umyvat a staci ho jen malinke mnozstvi, takze tubicka vydrzi dlouho).
    V porodnici mi pak doporucili lih na pupicek a detsky olejicek na cisteni prciny u holcicky.
    Detska sestra nedoporucila pouzivat jakekoli sprchove gely ani kremy, pouzivali jsme Ovesnou koupel. Cokoli jineho pry zbytecne vysusuje jemnou detskou pokozku.
    Suchy oblicejik jsme mazali kremem Lenienz z lekarny.

  • Ja mela predem Bepanthen na prdku, Purelan na bradavky - ten jsem pouzivala preventivne asi tri dny. Pak Espumisan na prdiky, pak jsem jeste koupila Bio Gaiu probioticke kapicky. Panadol a Nurofen na teplotu jsem poridila ted pred ockovanim. Lih na pupik jsem mela odlity od sousedky - pouzivala jsem asi tyden. Ted jsem jeste dodatecne koupila sprej do nosu s morskou soli. Odsavacku na vysavac jsem.kupovala pred porodem, ale zatim jsem nepouzila. Teplomer jsem koupila bezdotykovy - nedoporucuji, mnohem lepe meri klasicky za par korun. Na koupani i mazani pouzivam mesickovou radu od Weledy. Na cisteni prdky mam Medvidka od Eone a perlan.

  • Zanthia119.11.2018 21:22

    Souhlasím s předešlými, hlavně žádné zásoby. Koupat jen ve vodě a rozhodně ne denně (my koupeme dodnes většinou jen ve vodě - 22 měsíců, případně dětský olej do vody, od 1 roku čas od času použijeme dětský šampón, ale opravdu jednou za čas a první rok vůbec a koupeme tak maximálně dvakrát týdně).
    Jinak na zadeček používáme Sudokrem a velká spokojenost, myslím že je lepší než Bepanten (máme oboje), Bepanten jsem používala spíš na bradavky, ale jen párkrát.
    Do nosu doporučuji Sterymare nebo Physiomer, ty jsou i na preventivní použití, zvlhčování. Když přijde rýma, tak to chce Nasivin, ale jak už bylo řečeno, ta může klidně přijít až po 1 roce a to už je zase jiný Nasivin (od 1 roku), takže bych nekupovala do zásoby.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 712 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist