Vůně do bytu, kde je miminko

Otázku položila: Bývalá uživatelka #173798 24.2.2016 9:50

Dobrý den, sháním nějakou vůni do bytu, která by byla "vhodná" i do pokoje, kde máme miminko (spí apod.). Jde mi o to, že v bytě bojujeme s větší vlhkostí a paradoxně po větrání často v pokoji cítím divný zápach vlhkosti nebo snad i plísní z venku? Na vlhkost jsme pořídili dokonce i odvlhčovač, ale ten pach prostě občas jde cítit, mně to hodně vadí. Četla jsem něco o růžové vodě, která zároveň i dezinfikuje a stříkají se s ní i porodní sály. Poradíte mi některá? Velmi děkuji:-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • prvně bych zjistila zda nemáte někde v bytě plísně a pak teprve zvažovala případnou vůni. osobně bych u miminka asi nechala volně odpařovat pár kapek kavlitního es. olejíčku a do jiných vůni ani pomocí zahřívání se nepouštěla. nejlepší je čerstvý vzduch. hlavně opravdu dobře prohlídnout zdi a za nábytkem i uvnitř skříní a všude, zda nemáte někde plísně.

    růžová voda se dá udělat i doma z okvětních lístků růží, ale nesmí být chem. ošetřené! louhují se ve vodě (lepší je destilovaná-déle vydrží) ale voda nesmí přijít k varu, jen se ohřeje pod bod varu a nechá se 24hodin louhovat, pak se scedí. někde určitě vygooglíš i poměr ístků a vody, přesně si to nepamatuju, ale té vody je poměrně málo a lístků opravdu hodně;-) dělávám z našich růží ze zahrádky, i ze sušených:-)

  • byla bych s vůněma opatrná hlavně u malého miminka. možná nějaký eterický olej do aromalampy, který je pro miminka vhodný a nedráždivý, ale není to na celý den, ale jen občas.
    o tom, že by se s růžovou vodou stříkalo někde nevím, ale vzhledem k tomu, že pravá růžová voda je celkem drahej špás tak trošku pochybuju, že by se s ní někde plýtvalo. dávám ji osobně do krémů nebo jako vodu na osvěžení obličeje. a každému taky nemusí její vůně sednout. nevoní to tolik po růžích, jako spíš i lehce do "mýdlova".

  • výborné jsou air spreje od saloosu....https://www.google.cz/webhp)

  • Za me jedine sprej Spiron z Energy. Nic podle me neni tak dobre.

  • Ahoj, my máme doma aroma difuzér, který jsem si objednala ze Vzdušínu https://www.vzdusin.cz/aromaterapie a kapu do něj různé esenciální oleje. Máme ho teda jen v obýváku, nedávám ho k dceři do pokoje, ale v obýváku je hodně, přes den vlastně většinu dne a nezdá se mi, že by dceru vůně nějak dráždila :-) .

  • ivetkaprochazkova30.12.2021 18:22

    S vůní se nemá nic přehánět, ale taková decentní katalytická lampa https://www.penepex.cz/kategorie/domacnost/vune-do-bytu/katalyticke-aroma-lampy/ dokáže krásně baráček provonět. Hodí se možná i do auta, aby si o vás kamarádi nemysleli, že jste nějací barbaři co se kosmetiky týče. Rozhodně bych se na jejich web alespoň podívala, abyste viděli, jestli to má cenu kupovat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist