Vsi

Otázku položila: Anonymní uživatelka #420147 8.6.2019 17:30

Dobrý den prosím poraďte mi jsem úplně v nervech. Vlas si samozdrejmne umývám a dodržeju normální hygienu , ale i přes to jsem si pravé teď našla ve vlasech 1 dospělou veš absolutně nechápu jak je to možný ... myslíte ze jsem ji mohla někde chytit a ještě nestihla naklast hnidy ? Jsem fakt zoufalá mám dlouhý černý vlasy a vůbec nevím jak hnidy na nich poznat a prosím poraďte i něco čím předejít vylíhnutí kdyby opravdu byly :( dekuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • V lekarne kup Vši ven. Je to trosku drazsi, ale funguje.
    Idealne pokud by ti nekdo pomohl prohlednout hlavu, mama, kamoska.. pokud nikoho takoveho nemas, nebo se stydis, udelej si zabal podle navodu a vlasy pripravkem umyj. Pak dospele vsi vyceses, treba hlavou dolu nad vanou, na bilem pujdou videt. Mely by byt mrtve - nebudou se hybat.
    Pokud nekoho mas, tak dospele vsi se museji vysbirat a udealne zabit nehtem o nehet. Nebo nehtem na rovne plose, treba na umyvadle.
    Hnidy uz ves naklast mohla, je nutne je rucne vybrat. Musi se z vlasu stahnout nehty, jsou to takove malinkate jakoby kapicky prilepene na vlas. Casto byvaji blizko u kuze, u korinku, ale mohou byt i v delce vlasu. Ty se pak taky museji zmacknout mezi nehty, lupnou.
    Kura z pripravku se musi po 7 dnech zopakovat, kdyby se z nejake prehlidnute hnidy vylihla ves a jeste nez naklade dalsi hnidy. Pripadne za dalsi tyden se muze udelat zabal znova.
    Dulezite je vyprat vsechno povleceni, rucniky, cepice, saly, vydesinfikovat hrebeny, klidne i poradne vyluxovat apod. Proste vycistit vse, co prislo do styku s vlasy.
    Je to hrozny boj, dcera je furt nosi ze skoly, tak to znam moc dobre.
    Jako prevence je dobry sampon Capisan, taky z lekarny, pouzit 1x tydne.
    Tezko rict, kdes to chytla, casto se prenasi pres cepice, rucniky, nebo pokud jsi nekde prespavala, tak z povleceni na posteli...

  • U nas teda nic z lékárny nepomohlo. Zabral až slivovicovy zábal, zabilo to i hnidy 😊

  • Už je všechno napsání výše. Ale šampony proti vším krásně zaberou. Někdo použije i pro psy :D ale my si vystacili pro lidi :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist