Vši

Otázku položila: Anonymní uživatelka #37617 16.2.2011 20:13

Ahoj holky, dítě mám doma už 3týdny, je nemocné...dnes jsem s ní šla na kontrolu k doktorce a teď po koupání jsme jí u sušení vlasů našla dva průhledný broučky ve vlasech a takový tečky....nevím, nikdy jsem vši neviděla, je to veš nebo jen nějáký bordel? No jediná možnost, kde to dítě chytlo je u mudr., ale tam jsme byly v čekárně jen asi půl hodiny, je možný aby se to takhle přeneslo? Nikde jinde jsme nebyly....poraďte, díky

Tak vás holky zdravím, ráno sjem vybrala malé breberky, dala přípravek, umyla vlasy, znovu vyčesala a uvidíme, snad to pomůže, peru všechny peřiny, čistím postele, oblečení a vše se pere, hřebeny jsem vyházela a dala nový, prostě vekerý opatření, snad to bude dobrý, přijde mi, že vši jsou nekonečnej boj!!!

Tak už budeme mít snad pokoj, od včerejšího večera ani stopy po vši, vlásky má čistý, furt vyčesáváme a preventivně koupím ještě šampon, děkuji za rady!!!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • průhledný brouček je opravdu veš, a tečky přilepené na vlasech jsou hnídy (jejich vajíčka),ne internetu určitě najdeš obrázek a popis; za 3 týdny jich musí být celkem dost,nejlepší bude, když v lékárně koupíš nějaký šampon proti vším, a pak nezbude neš každý den poctivě vyčesávat, a nebo pokud je ještě hodně malá, tak ostříhat vlasy úplně na krátko, to se jich zbavíš hned, jinak vši se celkem rychle šíří po celé rodině, stačí ktomu společný hřeben, nebo když si lehnete na jeden polštář, takže je opravdu mohla poměrně snadno dostat i v čekárně u doktora, pokud tam bylo ještě nějaké dítě, nebo ve školce či škole, protože málo kde na výskyt vší upozorňují

  • A vyměňte všechny hřebeny, vyperte polštáře i čepice..jsou to potvory malý, kterých se zbavit dá celkem zabrat - u nás právě první šampon nezabral ale zabral až ten co psala Kacabka, ten začal fungovat skoro hned.

  • Potěš koště. Já jsem vši poprvé viděla, když jsem dělala au-pairku: holčička jich měla plnou hlavu, měla dlouhé vlasy, na které si nenechala šáhnout, bylo to peklo. Bojovala jsem s tím půl roku, vždycky když už bylo skoro vyhráno, odjela jsem na týden do Česka a během té doby jí nikdo hlavu nemyl ani nečesal, takže po návratu to jelo zase nanovo. Ty šampony vůbec nezabíraly, mně se nejvíc osvědčilo opravdu poctivě každý den vybírat všechny potvůrky a hlavně stahovat hnidy. Nejlepší je asi vlásky ostříhat, ale s tím málokterá princezna souhlasí. Důležité je prát často povlečení, na hodně stupňů, a taky čepice, i roláčky, v těch se taky může něco udržet. Jsou to bestie nesmrtelné. Zajímavé je, že já jsem to od malé nechytla, přitom jsme se tulily pořád. Jinak nemusela to chytnout u doktorky, ono to trvá docela dlouho, než se z hnidy ta veška vylíhne, takže klidně si nějakou mohla přinést už před těmi třemi týdny.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist