Vojtovka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #7598 16.3.2017 6:21

Ahojte holky, máme začít cvičit Vojtovku. Zatím jen jeden cvik pár vteřin na obě strany. Místo na cvičení máme jedině v kuchyni na stole, kde taky koupeme ve vaničce. Máte ke cvičení nějaké vychytávky, jako třeba na co miminko položit, co dělat, aby moc nebrečelo (zpívat písničku, počítat vteřiny, nebo vůbec nemluvit ...?), jaký máte rituál (hned ráno po probuzení může být, nebo začít později? A v kolik večer naposledy, když koupeme ve 20h?)? Asi potřebuji i uklidnit, že se to dá zvládnout. Děkuji moc za vaše odpovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Taky jsme cvicili a da se to :-) cca od 3-7 mesicu, nez zacal lezt a branit se :-D cvicili jsme na jidelnim stole, pod nej jsem davala vzdycky takové to penove puzzle. Zkoušela jsem i karimatku, ale ta se kroutila,byla moc dlouha... Snazila jsem se cvicit cca hodinku po jidle a dostatecne vcas pred spankem (taky hodinku..). Kdyz jsme cvicili pred spanim, spatne usinal. Byl to opruz,protoze to takhle narusovalo jakykoliv program mimo domov... Ale maly nemel nic vazneho,tak jsme to obcas nedodrzeli,no. Mel cvicit 3x, tak ráno, v poledne (to obcas nevyslo) a "vecer"- tedy spis pizdejsi odpoledne,kdyz jsme prisli z prochazky.
    Ze zacatku ani nebrecel, to az u tech slozitejsich cviku. Snazila jsem se na nej klidne mluvit,zpivat... A po cvičení jsem ho chovala,pomazlila a prubezne mu rikala proc cvicime :-) dnes mu je rok a nemam pocit,ze by ho to nejak negativne ovlivnilo,nebo nas vztah :-) tak vydrz i pres plac, neboli je to,jen to je neprijemny,ze je drzime v poloze,v ktere nechteji byt :-)

  • Eika16.3.2017 10:15

    Ahoj,
    my cvičili taky s oběma klukama. S prvním jsme cvičili a bylo to k ničemu, protože fyzioterapeutka nebyla příliš vstřícná a nějak nám to nevysvětlila, co a proč vlastně dělat.
    :-(
    Není důležité jak dlouho, ale musí být vidět reakce svalíků. Cvičili jsme 3x denně. Určitě dost dlouho před spaním, aby si to cvičení tělíčko přebralo. :) Ráno v poledne a předvečer.
    A cvičeli jsme na stole s dekou, aby to bylo dost tvrdé, ale nekroutilo se a ne.
    A určitě odcvčit na obě strany a pak pochovat a uklidnit. Posílám tady odkaz, který mi celkem pomohl. http://www.poliklinikaprosek.cz/mapa-jak-v-pohode-zvladnout-cviceni-miminek-vojtovou-metodou-62
    Jo a určitě se neboj, že to miminko bolí. Nebolí, naše fyzioterapeutka to cvičí i se mnou a nebolí to. Miminku je nepříjemná jen poloha, ve které je drženo. :)
    Přeji hodně sil a nevzdávej to!!

  • dá se to zvládnout, naši s bráchou cvičili 15 let...zkoušejte, co bude nejvíc vyhovovat vašemu miminku, jestli klidný hlas, písnička..hlavní je ale váš klid a nenechat se rozhodit pláčem

  • chmelinda16.3.2017 18:07

    Ahoj, já jsem používala podložku na cvičení jogy - stála asi 200 Kč, koupila jsem ji ve Sportisimu. Je velmi měkká a neklouže po stole, jakoby se na něj "přicucne" a fakt nepodjíždí při cvičení:-) a působí i teple. Bylo to ze začátku těžký, cvičili jsme 4 x denně, ale zvykla jsem si. Malej u toho hodně plakal, ale vzhledem k tomu, že po každém cvičení na něm bylo vidět, jak lépe drží tělo, tak jsem to zvládala. Přeji hodně sil, je to náročné, ale pokud se cvičí dobře, tak velmi účinné. Vždy jsem u toho říkala co a proč dělám, ale stejně tak plakal, že mě asi neslyšel. Poslední cvičení jsme měli před večeří. Cvičili jsme ráno před snídani, před obědem, před odpolední svačinou a před večeří.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 504 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist