Vojtova metoda

Otázku položila: Anonymní uživatelka #295622 29.9.2018 14:54

Ahoj maminky,
14 dní cvičím s dcerou Vojtovu metodu. Jsou jí tři měsíce. Máme to kvůli plagiocefalii. Připadám si u toho jako hrozná matka. Malá semnou bojuje, křičí jako pominutá a já mám pocit, že to nedělám správně. Navíc cvičit s ní, když je úplně nahá je další stres aby bylo v místnosti dostatečně teplo. Zlepšilo se snášení cvičení po nějaké době? U nás je to s čím dál větší křikem a mě to rve srdce. Máte nějaké rady jak cvičení dítěti zpříjemnit? Zatím provádíme jen dva cviky. Otáčení hlavy na zádech a pak na bříšku se zapojením ramene. Jaký u vás mělo cvičení výsledek?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, cvičíte celkem ještě krátce, proto ty projevy. U cvičení malého mám krom věcí na převlečení, připravené i hračky, které po cvičení dostává. Chytne je a nějakou chvíli ještě brblá. Cvičíme už měsíc, takže je to mnohem lepší než ty první dva týdny, kdy u toho řval až se zalykal. Vysvětlovala jsem mu, že to dělám nerada, ale bohužel tohle mu pomůže se rozhýbat a poupravit držení těla. Uklidňuju ho, občas nějakou říkanku, písničku přitom zašveholím, aby nám to oběma uteklo. Syn je zimní člověk, takže mu zima nevadí, byť dost topíme. Důležité u něj je, aby byl tou dobou v pohodě. Jednou za čas se stane, že cvičení stihneme sotva před večeří a spánkem a je to jasný řev. Ale to všechno je o zvyku. Po čase se naučíš, cvičení se zrychlí a ještě si u toho malá akorát popovídá :-D . Teda náš malý to občas dělává. na konci ho vřždy pochválím, pohoupu a je to. Držím palce, co jsem koukala, tak to jde o slehlou hlavičku? Nám ty cviky pomáhají, mohu fakt doporučit.

  • buccaneerka229.9.2018 16:22

    Pokud jsi ještě neviděla, doporučuju toto video: https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1148499747-sama-doma/416236100171013/obsah/496786-vojtova-metoda-bez-place-1-cast

    Potom níže ještě další část.

  • S prvnim synem jsem taky cvicila, naucila jsem se u toho na maleho mluvit, zpivat, vysvetlovat ze to pomaha... Byl pak klidnejsi... Cviceni mu fakt pomohlo :-) byly cviky, ktere se mu nelibili a byly cviky, u kterych ani nepipl :-)
    Pristi tyden zacinam s mladsim, 5ti mesicnim, synem... Taky kvuli krive hlavicce, tak jsem zvedava co to bude za cviky a jak budem zvladat cvicit :-( ale musime vydrzet :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist