Vliv na dítě

Otázku položila: Anonymní uživatelka #400868 18.11.2019 0:48

Ahoj ženy,
prvne jsem tady podrobne vypisovala jak to u nas vypadá. Ale zkrátím to. Mel u vas rozchod s partnerem zklidňující vliv na dite? Opravdu napětí, hadky mezi partnery tolik ovlivňuje dite? Mame doma skoro tříletou a dvouměsíční mimčo.

Dekuji za odpovědi. Náš vztah má problémy střídavě uz tri roky. Převážně mame tichou domacnost než nejakou harmonii. Sama jsem z toho nekdy nervozni, kdyz je pritel doma, vikendy jsou az predlouhe. Nejvic me, ale mrzí, ze dcerka se zacla strasne vztekat. Ve skolce ucitelky rikaji, ze posledni dobou nechce jist, ani pít. Nekdy se to stane i na hlidani u babicek. Pritom, kdyz mame doma pohodu, tak je i ona zlatá. Nevim, proste ted premyslim nad vsemi moznostmi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ackoliv toto nezazivam, mam své vzpominky z detstvi a myslim si ze jednoznacne ano. Pamatuju si kdyz tatinek hodne pil a s mamkou se casto hadali, bylo doma hrozne. Vybavuju ai pocit rozpolcenosti jak mi bylo hrozne lito maminky a taky jak jsem se nedokázala na taťku zlobit i kdyz jsem vedela ze dela spatne věci, protoze to byl muj tatinek... Paradoxne tenkrat jsem mela nejvetsi strach z toho ze půjdou od sebe... Mamka mela ale horu trpelivosti a tatka se taky casem sebral a přestal pít, zadne rozvody se nekonaly a krizi překonali... Vychovali nas tri šťastné deti.
    Za me to urcite vliv ma, ale taky si myslim ze nekd muze i ten odchod rodičů od sebe byt stejne traumatizujici jako hadky a neshody. Myslim ze v prvni rade by si lidi meli uvedomit jestli ro kvuli cemu se hadaji a chystaji se od sebe odejit je opravdu tak nevyresitelna vec, jestli ae opravdu neda najit kompromis.. nevim tedy co matw za problemy, ale kdyz vidim zde z diskuzi ze hodne zen by sveho partnera opustilo i jen kvuli tomu ze si to treba sam udela nebo ze jakozto tvrdě pracujici muz hned po navratu z prace neskoci a nebezi pomahat a domacnosti, moc to nechápu.

  • Určitě velky vliv. Doporucuji tyto prednasky poslechnout si

  • Tak jak se chováte před dítětem,tak se bude chovat i v dospělosti.

  • Kamkri18.11.2019 22:24

    Ano, rozhodne. Videla jsem na vlastni oci u sestry. V dobe rozvodu jedno dite 6 a druhe 4roky.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 184 otázek, kterým se dostalo 271 423 odpovědí a 409 657 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist