Vlak a kočárek s miminkem

Otázku položila: Borlova 10.3.2012 12:09

Holky, nevíte jak je to, kdybych chtěla cestovat s prckem vlakem? Je nám 7 týdnů a rozhodně bych ho chtěla mít v kočárku u sebe. Nechtěla bych dávat kočárek někam mimo. Nevíte, jestli je to možný? Potřebovala bych se dostat z Prahy do Mostu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, dneska už snad všechny vlaky, teda jen rychlík, má jeden vůz určený pro přepravu vozíčkářů, tady můžeš být i s kočárkem. Najdeš to i na jízdních řádech, zda je pro vozíčkáře :-)

  • To záleží, jaký typ soupravy jede. U nás to normálně lze. Nástup do vlaku je níkzkopodlažní a v tom vagónu, kde můžeš postavit kočárek, je i pár sedaček, takže tam normálně můžeš sedět vedle kočárku. Nejjednodušší asi bude zavolat na nádraží a zeptat se. Protože v jízním řádu sice najdeš podrobnosti, zda lze tím daným vlakem přepravovat kola a kočárky, ale nenajdeš tam informaci, zda to je přímo vagón, o kterém jsem psala.

  • Maki8910.3.2012 13:44

    Ahoj už má většina vlaků přepravu pro vozíčkáře,kola a maminky s kočárky.U nás to mají i osobáky a hodně vlaků je ted nízkopodlažních;-);-).Pro jistotu si zavolej na nádraží a zeptej se jich:-)

  • Ahoj, vlakem jezdíme často, z Prahy do Mostu (přes Ústí) určitě jezdí jen ty "zelené" rychlíky-bohužel ne bezbariérové (to jsou jen takové ty city elefant a tak, prostě regionální vlaky) kde je vůz pro cestující s dětma-je spojený s úschovou během přepravy (jsou tam taková vrata, takže i kdyby tvůj kočárek (např. nějaká trojkolka, ty jsou širší) neprošel těma úzkýma dveřma, průvodčí Ti pomůže těma vratama (hledej ve spojení vlak s označením kufr v kroužku, př. kufr ve čtverečku) Pak je vagón v té části rozšířený a jedno kupé pro vozíčkáře-nebo pro ty maminky. Dál chodbičkou s kočárkem neprojedeš, ale kočárek můžeš nechat v té rozšířené chodbičce.
    Já s kočárkem necestuji, vždy jsem brala děti do šátku, ale jiné maminky tak cestují

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist