Vítání občánků

Otázku položila: Anonymní uživatelka #40615 4.8.2011 7:32

Zajímá mě, jestli musím na Vítání občánků tam, kde mám trvalé bydliště? Pokud ani, prosím holky z Teplic, jak to tam probíhí a zda se i dostává nějaký dárek:-)?

Trvalé mám v Krupce- víte jak to tam chodí? co dostanu za dárek? :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud je Krupka obec, kde je vedena matrika, tak Vás pozve matrikářka, pokud je to obec, kde matrika není, tak již zniňovaná kulturní komise. S dárečkem se budeš muset nechat překvapit, není to všude stejné. Ale věřím, že i bez něj budeš, a jistě jsi, hodně pyšná na své miminko :-))

  • Ahoj, na vítání občánků vás pozve odbor školství a kultury městského úřadu. Na malých obcích má toto na starosti kulturní komise. Zvou se děti podle místa trvalého pobytu matky. Ve většině případů se dárky , popř. finanční částka na vkladní knížce, dávají, záleží na tom, co je radou schválené. Pracuji na evidenci obyvatel a na požádání odboru školství a kultury poskytuji součinnost o narozených dětech. Takže si myslím, že obdobné to bude všude.

  • u nás v obci to všechno zařizuje matrikářka, ta zve děti podle místa bydliště matky. Jako dárek jsme dostali peníze v hotovosti.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist