Vitaminy pro rust vlasu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #44411 10.5.2011 22:06

Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost s vitamíny na vlasy,potřebovala bych aby mi rostly rychleji,aby mi co nejrychleji odrostla barva,prosím poraďte

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zrovna nedávno tuším v Sama doma říkala nějaká odbornice, že vitamínové a minerální doplňky na vlasy a nehty jsou k ničemu, pokud člověk neudělá zásadní změnu v životosprávě. Pokud vitamíny a minerály chybí ve stravě, doplňky to nezachrání. Možná se zkus poradit s kadeřnicí na vlasových maskách, zábalech, kúrách, co vlasy trochu oživí a lépe vypadají. Než barva odroste, třeba by šlo použít nějaký sjednocující přeliv. Je to šetrnější než barva, postupně se vymývá a po každým mytí mají vlasy trochu jiný odstín.

  • alimos11.5.2011 11:12

    Výtažek ze stránek http://www.krasne-vlasky.cz/rady-tipy-pro-zdrave-vlasy/krasne-a-zdrave-vlasy-zacnete-u-jidla
    Hlavní složkou vlasů je kreatin, pro jehož tvorbu jsou nezbytné esenciální mastné kyseliny Omega 3, 6 a 9. Běžně je najdeme v kukuřici, slunečnicových semínkách a oleji, piniových oříškách, para ořechách, rybím tuku, lněném oleji, avokádu, vlašských ořeších nebo lněném semínku. Díky vysokému obsahu vitamínů a minerálů je pro vlasy vhodná neloupaná rýže. Pro stavbu vlasů je také nezbytný křemík, který doplníme z česneku, cibule, papriky nebo mrkve.

    Podle některých vnějších příznaků našich vlasů se dá dobře odhadnout, jaká látka nebo vitamín jim chybí. Máte-li problém s třepením vlasů, je to pravděpodobně způsobeno nedostatkem vitaminu A a betakaroténu. Tyto látky doplníte konzumací jater, žloutků, mléka a vybraných druhů zeleniny (mrkev, žlutá paprika). Zvýšit byste také měli příjem vitamínu E, který najdete v rostlinných olejích, semenech, ořeších nebo listové zelenině.

    Trápí-li vás suché a extrémně lámavé vlasy nebo máte-li problém s jejich vypadáváním, je to pravděpodobně důsledek nedostatečného příjmu bílkovin. Zařaďte do svého jídelníčku více masa, ryb, luštěnin a mléčných výrobků.


Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 525 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist