Velký věkový rozdíl

Otázku položila: Thea14 28.1.2013 12:17

Zdravím všechny a dopředu se omlouvám všem, které mé chování pohoršuje.
Na začátku listopadu 2012 jsem se po dlouhé době setkala s kamarádem na jedné akci. Hned první den jsme spolu prokecali noc a nakonec usnuli v jednom spacáku (nic nebylo, jen jsme se tulil a ohřívali se navzájem). Pak už to bylo složitější. Po akci jsme si začali psát na Skypu a to docela intenzivně. Cca o měsíc později mě pozval k sobě. Byl to úžasný víkend (stále nic nebylo i když málem ano - ale já to zastavila dřív, než se mohlo něco stát), ale nakonci jsme se trochu pohádali. Někdy kolem Vánoc se mi zase ozval, usmířili jsme se. Těsně před Silvestrem z něj "vypadlo", že si uvědomil, že se mu stýská a že mu chybím: A znovu mě pozval k sobě.
Ani nevím proč, jela jsem. Byl to nejkrásnější víkend v mém životě. Za pár dní mi bude 22 a něco podobného jsem opravdu nikdy nezažila. Měla jsem po jedné zkoušce a on se rozhodl mě rozmazlovat jako nikdo před tím. Naprostá pohoda, relax a ano, milování. Defacto jsme spolu promilovali víkend. Otevřeně jsme spolu řešili, co se to stalo a co to má znamenat. Jemu je 30. Má byt, ve svém věku vydělává celkem velké peníze (njn, ajťák). V koutku mysli už plánuje rodinu, děti by moc rád. Já jsem studentka a čekají mě teprve bakalářské státnice. Studium mě baví a chci studovat svůj obor dál a téhlé vize se zatím nehodlám vzdát. A to je ten problém. Každý žijeme v jiném světě. Momentální stav je ten, že je nám spolu dobře, máme se "máme rádi", ale "nemilujeme se.". Ne žebychom se nebyli schopní se do sebe zamilovat, jen nám to přijde (hlavně jemu) nereálné. Nefungovalo by to. Někdo by řekl, že jsme kamarádi, kteří spolu spí. Ale je v tom něco víc, těžko říct co...
a chceme tomu dát volný průběh, třeba časem z toho vážně něco bude, možná ne. Ale předem se chci zeptat:
Je velký věkový rozdíl (v našem případě cca 8,5 roku) ve vztahu velký problém? Co to obnáší?
Nějaké zásadní věci, které by si člověk měl uvědomit?

Mockrát všem děkuji za vaše názory a odpovědi. Uvidíme, co čas přinese.
Thea

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • venysek28.1.2013 12:54

    No, já nevím, ale mě 8,5 roku nepřijde zas jak tak strašný věkový rozdíl :-) Stejně jako si myslím, že je úplně normální, že lidé žijí každý ve svém světě a vždy, když se dva dávají dohromady, je cílem tyto světy propojit :-) Hlavně, když jsi s někým opravdu šťastná a vztah funguje, je vše jen na domluvě, všechny plány se dají přizpůsobit a to z obou stran. Nicméně vůbec bych začátek vztahu nebrala tak rozumově a pokud si myslíš, že se do see zamilujete, není potřeba se tomu nijak bránit.. :-)

  • Ahoj, tak jsme na tom skoro stejně ohledně věku našich partnerů. Mě je 22 a příteli bude v květnu 31. Mimochodem taky je ajťák. A věkový rozdíl nám problém nedělá - ono se říká, že je lepší když je žena mladší aspoň o 5 let, prý jsou ženy povahově dospělejší než jim skutečně je a u mužů to je naopak, chovají se jako by jim bylo méně. A celkově mám pocit, že jsme se k sobě vyladili na jednu vlnu - on jakoby omládl a já trochu zvážněla a názorově si vyhovujeme. A když už ti je 22, tak to nevypadá blbě. My jsme spolu skoro 5 let a ze začátku ten věkový rozdíl vypadal jinak, když mě bylo čerstvých 18 a jemu 26 :-D. Pokud to s ním chceš zkusit, tak na věk nehleď :-)

  • petulinkaa1328.1.2013 12:36

    byt tebou tak tohle neresim,o veku prece laska neni ne? a pokud ti je s nekym dobre a milujes ho,tak je to uplne jedno kolik mu je,na veku se vztahy prece nezacinaji :-) ja jsem zacala se svym uz dneska manzelem v 18ti a jemu bylo 36let,jsme spolu 7rokem,manzele skoro 5let a za necele tři tydny se nam ma narodit nase holcicka,já jsem treba byla na starsi uz defakto od 15ti,mela jsem i mlady kluky,ale nic mi to nerikalo,spis to byli ,,brachove" nevim,proste me nicim nepoutali,asi tim ze nevedeli co chteji,ze jsou nezodpovedny atd. a u starsiho chlapa jsem se citila strasne v bezpeci :-) a radci bych byla s nekym i kdyby jen 10 let kvuli veku,ze by byl starsi a byla stastna,nez byt s nejakym v mym veku,ale nestastna,kazdy to ma jinak,kazdy je na neco jinyho.Kzadopadne co by sis mela uvedomit? proc uvedomit? u vas to zasadni vekovy rozdil neni,neco jinyho je,kdyz by ti bylo 20 a jemu 60,tam uz musis pocitat,ze na deti bys mohla byt vic sama kdyby jste je meli atd,. atd. ale v tomhle veku? heled,muj manzel,kterymu bude 43let je vic vitalni nez já skoro v 25ti,takze hlavne o veku to neni,jde o to jak se clovek citi :-)

  • no takže já mám 27 a MANŽEL má 47 let a klape nám to,je to super, nemůžu si stěžovat, jo a abych nezapoměla máme 13 měsíční mimi a všichni 3 se milujeme:-)

  • Vubec neres vek a ve vasem pripade uz vubec ne, to opravdu neni zadny vekovy rozdil, hlavne, kdyz tobe uz je 22, to uz nejsi zadne dite, takze nejake propasti mezi vami bych se nebala. Sama mam pritele o 8 let starsiho. Mimochodem taky ajtak. :-D Dali jsme se dohromady, kdyz mi bylo cerstvych 18. Za par tydnu spolu budeme 7 let a muzu ti rict, ze je to zaroven i muj nejlepsi kamarad, ktery mi rozumi vic nez vetsina mych vrstevniku.

  • Ahoj,my měli ( a máme)věkový rozdíl 10 let,jsme spolu už cca 8 let a tenkrát,na začátku,mi bylo 14 ;) věk je jen číslo,ale jestliže spolu jen spíte a nemilujete se,tak bych tohle neřešila

  • My máme mezi sebou 15 let, ale vůbec nám to nepřijde,důležité je,že si rozumíme,takže věkový rozdíl bych taky neresila

  • Myslím si,že 8,5 roků není zase veliký věkový rozdíl. Horší to je nad 15 let. Což o to, zatím to je v pohodě,ale horší je,když je pak chlapovi 70 a ženské třeba 50 - to už je pak znát,protože jak člověk stárne,tak už nemá tolik síly a energie. A myslím si,že je to těžké . Mladší by třeba cestoval,sportoval a bavil se,ale ten starší v páru už chce jen odpočívat,často je i nemocný,což mladšímu nevyhovuje a často si nachází milence. Ale to je ta dnešní doba 8-.

  • Ahojky. Já mam partnera o 7 let staršího. Je nám spolu úžasně, milujeme se a snažíme se o miminko :-) Rozhodně bych věkový rozdíl nebrala jako handycap :-) pokud se máte rádi a je vám spolu hezky. tak si užívejte :-)

  • Ja myslim ze vekovy rozdil neni moc velky. Mi jsme s mojim o 10,5 a jsme spolu uz 8let. Kdyz jsme spolu zacinali tak ja si lecila srdicko po dlouhem vztahu a nevedela ze on je jeste v nefungujicim vztahu. Ja se s nim schazela,ze jsme chodili na veceri,pak na drink a pak do postele. Jednou dvakrat tydne. Pak jsem zjistila ze ma takto jeste jednu holcinu a to se mi prestalo libit a pohadali jsme se. Omluvil se, rekl mi narovinu,ze mel vztah 10let a ze uz neni nikdo jiny a jsme spolu. Vim, ze "ta jedna" do toho bytu taky chodila,ale taky vim,ze pouzivali kondom a mi ne,tak me to tak nejak uklidnovalo. Ja si lecila srdicko pac jsem nasla byvaleho v posteli primo pri akci a nechtela chlapa. Ale pak se tento zacal o me uchazet, dokonce za mnou priletel na dovo kde jsme byli s kamaradkou a bylo to uz jasne. Samo mezi tim byli hadky, dokonce tri rozchody,ale zatim jsme spolu. Mame jedno dite,druhe cekame.

  • My jsme s manželem o 7 let, začali jsme spolu poměrně brzo už někdy před mými 16tinami. A jsme spolu už 10 let. Já v tom teda problém nevidím. Když je vám spolu dobře, tak proč to aspoň nezkusit?!

  • neni duležity vek ,,mi jsme s mojim od sebe o 20 let,,,a poznat to nejde jen to že on vi co od života chce,,jsme spolu skoro 16 let,a klape namto ,,:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 732 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist