Velikonoční beránek
Ahoj, potřebovala bych poradit. Dostala jsem keramickou formu na velikonočního beránka, skládá se ze dvou částí a nevím, jak v něm těsto budu péct. Mám naplnit jednu část a tou druhou přiklopit? Ale jak pak poznám, že je už upečený, když ho během pečení nebudu moct odkrýt ?? Jestli máte některá zkušenosti s takovou formou,budu ráda, když mi poradíte. Děkuji
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
20.3.2013 20:08
Já v této formě peču, ale jako lilianna12 to nedělám. Já naplním jen tu velkou část a přiklopím, pak peču přiměřeně na čas a když potřebuji zjistit, jestli je hotovo, tak odklopím, špejlí zkusím a v případě potřeby ještě znovu přiklopím a dopeču. Já totiž beránka ničím nepolévám, jen pocukruju a kdybych ho slepovala marmeládou nebo krémem, bylo by to vidět, proto peču jen takhle na jednoducho. Akorát tě upozorním na to, že až budeš chtít beránka vyklopit, tak ho nech vychladnout a pak teprve vyklápěj.
-
20.3.2013 15:49
Ahoj, obě formy se musí naplnit těstem asi do 3/4 formy a dát do trouby, klidně i najednou, ale hlavně nepřiklápět. Ty dvě formy slouží k tomu - že po upeční a vyndání z formy - se ty dvě části slepí k sobě, např. marmeládou nebo krémem
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.