Věkový rozdíl

Otázku položila: Anonymní uživatelka #47710 13.5.2012 13:22

Ahoj, chtěla bych se vás zeptat na názor, jestli vám připadá špatné, když jsou partneří od sebe víc jak 10 let. Může takový vztah fungovat dlouho? Díky :-)

Díky vám všem moc za názory :-)

Mockrát vám všem děkuji za názory, jste hodné :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • full.avl13.5.2012 13:34

    pokud ti není třeba 15 a tvému partnerovi 50 tak to vypadat blbě nebude.
    Mám sestřenku, které je 20 a jejímu chlapovi je 43. Jenže sestřenka má výhodu v nevýhodu, že ona sama vypadá tak na 35 :-D ( promiň Maru :-D ona sem chodí taky, proto ta omluva. :-D ) jinak vztah jim klape, sice sem tam nějaké neschody mají ohledně toho, že ona by chtěla vymetat disco a on ne,ale jsou spolu už 4 roky a mají 1,5 starou dcerku.:-)

  • Verousek8913.5.2012 13:46

    Já si osobně myslím, že to není ani tak o tom věku, jako spíš o tom, jestli jste na "stejné vlně." Pokud tobě bude 18 a partnerovi 35, on už bude chtít zakládat rodinu, ale ty se bavit s kamarády, tak to asi moc klapat nebude. Nebo naopak, když tobě bude např. 25, budeš chtít zakládat rodinu a partnerovi bude 40, který už třeba děti má a už žádné nechce, tak tam to asi podle mě taky klapat nebude. Pokud se sladíte tak, že ve stejnou chvíli budete chtít spolu žít, založit rodinu, atd. tak si myslím, že jak psala full.avl, když v tom nebude obrovský rozdíl, že to vypadat blbě nebude a fungovat to určitě může. Myslím si, že rozdíl 10, 15 let je bez problémů a vůbec bych to neřešila, když to klape. Když ale někde vidím holku, které je cca 18 a vedle ní cca 50letý chlap, tak to jako jediné se mi nelíbí.

  • Borlova13.5.2012 13:48

    My jsme od sebe 10 let a neměnila bych za mladšího. Přijde mi v pohodě věkový rozdíl tak max 15 let, možná ještě 20 let. Ale víc už se mi zdá moc. Ale je to samozdřejmně každýho věc;-) A určitě i s věkovym rozdílem nad 20 let si můžou lidi rozumnět a klape jim to:-)

  • petulinkaa1313.5.2012 13:49

    fungovat muze a rekla bych,ze v dnesni dobe,kdy si moc stejne generace nerozumi ci spolu dlouho nevydrzi je to i lepsi a maji vetsi sanci,ale samozrejmě o veku to neni.Me je 23let a manzelovi 41let,tudíž je mezi nami 18ti lety vekový rozdíl,jsme spolu skoro 6 let, z toho jsme 4 roky manzele a neměnila bych a s maldym klukem si já oobne život nedovedu predstavit a to uz v podstate od puberty,spis jsem vždycky byla na starší :-)

  • Mám o 20 let staršího muže a jsme spolu štastní již 11 let, z toho žijeme přibližně 8 let společně. Jsme spolu štastní, jsme manželé a čekáme dvojčátka. Rozumíme si spolu a věkový rozdíl nikdy nebyl nijak moc cítit. S mladými kluky jsem si nikdy nerozuměla, jsem s ním od svých patnácti, báli jsme se předsudků ostatních a proto se nějakou dobu "schovávali" ale zjistili jsme, že zbytečně, všichni to brali s klidem, i naše rodiny (až na mou babičku, tak ho nesnáší do ted). Manžel vypadá pořád mladě (až mě tim štve, já si připadám stará:() ale nějaký rozdíl tam byl vždy, nicméně jsme se málokdy na ulici setkali s někým, kdo by koukal vyloženě špatně. Ale samozřejmě jsou lidi, co jsou samý předsudek a myslí si bůh ví co, ale to je už jejich problém:)

  • mezi mnou a manželem je 14 let :) a právě čekáme druhé dítě a normálně nám to funguje :) záleží na lidech, ne na věku :) a co říká okolí je blbost :) na okolí nikdy nekoukej :) je to tvůj život, tvé štěstí :) raději staršího, když jste spokojení, než mladšího aby vám to neklapalo....

  • Mně je 26, příteli 42, jsme spolu 4 roky a v srpnu se nám narodí 2. dítě, takže za sebe můžu říct, že to fungovat může ;-) Máme převážně stejný zájmy, takže nám to vyhovuje. V podstatě mě od toho vztahu odrazovala jenom jedna "kamarádka" a to asi hlavně proto, že ona v té době nikoho neměla a záviděla, jak si s přítelem užíváme výlety apod. Moji rodiče si ho oblíbili hned, s jeho maminkou si taky moc dobře rozumím...

  • A proč by nemohl....?Vůbec o tom nepřemýšlej :-)Myslím,že je vážně vzácnost,když si partneři hezky rozumí i přes větší věkový rozdíl.

  • My jsme s manželem o 20 let a nemáme problém. Čekáme druhé dítě. S vrstevníkama jsem si nikdy nerozuměla, byla jsem psychicky vždy dál (vždy jsem věděla co od života chci, čeho chci dosáhnout a co chci dělat). Teď mi bude 30 a když se kouknu kolem na své vrstevníky (myslím muže), tak bych neměnila. Polovina z nich se někde plácá, nic je nebaví, nechávají se živit rodiči, někteří u nich ještě bydlí. ne díky, mám chlapa, který se už vyřádil. Váží si rodiny a máme stejné životní hodnoty. Tak ať vám to klape.

  • Jsme spolu s manželem o 18 let a jsem se moc šťastný, teď čekáme mimi :) záleží opravdu na každém, ale o věku to není.

  • Ahoj, tak my jsem asi obráceně, já jsem o pět let starší a i když jsem se toho ze začátku bála a nechtěla jsem ten vztah, tak teď jsem ráda, že ho mám a neměnila bych, je úžasnej. Takže si nemyslím, že je to tak velkej rozdíl a záleží jak si budete rozumět a ne jestli je mezi vámi deset let. Já vždy chtěla tak o pět let staršího a mám o pět let mladšího, no a pohoda, už jsme manželé a máme malé miminko a je tak skvělej manžel a táta. Není to jenom o věku.

  • Muj manzel je o 17 let starsi nez ja a funguje nam to dobre...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist