Vegetariánství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #393768 10.11.2018 8:43

Ahoj, je tady někdo vegetarián? Jestli ano, chtěla bych se zeptat, jestli stačí, abych maso nahrazovala např. tofu, oříšky, zeleninou,.. zkratka abych měla pestřejší stravu :) (je mi 14 mimochodem) a jestli tu chce někdo rýpat, že my jsme na vrcholu potravního řetězce, že se ostatní musí podřídit a že maso potřebujeme, nebo že v ČR ty jatka nejsou drastické,.. přečtěte si tenhle článek: http://animalrights.webz.cz/smrt_jatka.htm protože takhle zacházet se živými tvory mi opravdu nepřijde v pořádku :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • trinetka10.11.2018 11:26

    Jistě si stravu nastuduješ, ale pokud vyloučíš pouze maso, tak co vcelku snadno lze nahradit bílkovinama třeba z luštěnin. Pokud bys ale měla být i vegan a nejedla ani výrobky jako sýry, mléko, jogurty, tak by ti pomalu začala chybět B12.
    Za mě si určitě stravu nastuduj, být vegetariánem znamená stravu si hlídat ale ne v tom, jestli máš přísun masa, ale jestli tělu dodáváš minerály a vitamíny ve správných poměrech,,

  • yamd10.11.2018 23:26

    Vegetariánem či veganem může být každý, a to i ve tvém věku, chce to jen zjistit si, co vlastně jíst. Není to ale nic složitého. Já osobně nejsem zrovna příklad zdravé životosprávy, přesto jako vegan stále žiju (vegetariánem jsem stala před 5 lety a z toho 3,5 roku jsem vegan). Ve tvém věku to chce ale opravdu řešit, jestli do sebe dostáváš vše potřebné, což ale nijak nesouvisí s vegetariánstvím. To bys měla řešit i jako masožravec. Zjisti si co nejvíc na stránkách tomu určených, například:
    http://vegspol.cz
    http://soucitne.cz/vegetarianska-vyziva-v-kostce (web je plný užitečných informací, jak o vegetariánství, tak veganství)
    http://veganskaspolecnost.cz/vyziva/deti/ (tady máš super brožurku, kde nechybí ani doporučení pro mládež)
    http://www.goveg.cz
    Jsou skupiny i na FB.

  • Nejde o postaveni v retezci, ale o to, že človek je vsezravec...

  • stupidiack10.11.2018 12:13

    Ne, nebudu rýpat, že člověk je na vrcholu potravního řetězce a bla bla, ale že je ti teprve 14 a tvoje tělo je ve vývinu .. Nedostatek živočišných bílkovin může způsobit vážné zdravotní problémy. Jak je vidět, nejsi o této problematice moc informovaná a nestačí zařadit tofu a oříšky do stravy, to vážně ne. A jen tak mimochodem, co na to tvoji rodiče? Ti s tím souhlasí? Chápu, že vidíš nebohá zvířata nelidsky umírat kvůli masu pro nás, mně to taky vadí, ale v takovém případě bych volila spíš maso z osvědčených chovů (od malochovatelů, BIO maso není zárukou netýrání zvířat!) nebo od soukromých farmářů, kdy víš, jakým způsobem bylo se zvířetem zacházeno a jakým způsobem bylo usmrceno. Hodně štěstí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist