Ve firmě kde sestra pracovala, byl zaměstnanec s tuberkulózou, a já se nyní bojím sestru navštěvovat

Otázku položila: Anonymní uživatelka #361523 23.11.2018 14:51

Ahoj vsem ted resime v rodine jeden problem . Segra nastoupila do jedne firmy , ktera nabira i cizince a pry je berou tak ze doktor ktery pracuje pod tou firmou tak tem cizibcum vse odskrta a nevysetri poradne nic no a nastalo to tak ze jeden ze zamestnancu byl nakazen tuberkulozou tak vsehny ty zamestnace propustili a nabiraji nove ale az otevrou fabriku. De o to ze se bojim se setkat a vlastni segrou aby jsme to nechytli kdyby nahodou to mela . Protoze kdyz se ji zeptam zda ma potvrzeni ze je zdrava tak mi odpovi ze ne. Rekla jsem ji aby si zasla ke svemu obvodakovi aby ji to udelal. Rekla ze byla na vysetreni v nemocnici kde to delali vsem . Je mi ale divne ze ji nedali potvrzeni o tom ze je zdrava. Volal ji to nejaky pak ktery ji pres agenturu zamestnal a rekl ji to jen po telefonu . Moc se mi to nezda a proto udrzuji vzdalenost. Ale take mi de o to ze je ted u rodicu . Kdyz jsem ji zadala o potvrzeni zda je zdrava nebo ze ji poslu i penize aby si zasla k obvodnimu ke kteremu chodila tady u nas tak se akorat nasere rozciluje urazi a to chovani se mi nelibi . Kdyby prece bylo tak jak tvrdi tak by se nevztekala... Co myslite vy ? Bojim se o celou rodinu a hlavne tu svoji.

  • 23.11.2018 15:12:02 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 23.11.2018 15:12:02 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka223.11.2018 15:00

    Podle mě to přeháníš. Nevěříš vlastní sestře? To ti fakt má nosit potvrzení, že je zdravá? Promiň, ale mně to přijde úplně ujeté a na jejím místě bych se taky na tebe naštvala.

  • Tak kdyby sestra náhodou tuberkulózu mela pochybuju ze by navstevovala jen tak rodice apod. Určitě by si udrzovala vzdálenost a byla zodpovědná:-) jinak u tuberkulózy si myslim ze by snad mela příznaky ne? Určitě by se necitila zdravě. Ja mela minuly rok v sobe bacil který mohl způsobit meningitidu a mela sem horecky a necitila se ok takze jsem vedela ze se neco deje normlane jsem byla s mamkou v jednom byte brácha semnou v pokoji postele u sebe a nic v klidu.. Ale davali jsmw bacha aby po me nepili nejedli.a to je meningitida pry taky vzduchem přenosná takze myslim ze muzes byt v klidu

  • podle popisu to nevypadá, že k tomu přistupuje uplně zodpovědně. Na druhou stranu inkubační doba je dlouhá, teď nelze říct, zda to chytila nebo ne. Nicméně ji snad v nemocnici použili, jak se chovat...informovala bych se u svého dr., když se sestrou není rozumá řeč, tak ti aspoň tvůj dr. poradí, jak se během inkubační doby chovat atd.

  • petulinkaa1323.11.2018 17:06

    Nemusíš tak přehánět ;-) v práci a ve firmách kolem byla tubera pořád, to bych se musela zbláznit :-D nákaza je velmi málo pravděpodobna, takže v klidu ;-) tvé sestře se nedivím, asi bych ti od plic taky něco řekla 🤔

  • Myslím, že to přeháníš. U nás asi před půl rokem taky byla paní s tuberkulózou (Domov duchodcu). Tuberkulózou se člověk může nakazí, ale musí být s člověkem v blízkém kontaktu dlouhý čas. Třeba 4 hodiny denně. Paní byla že spodního patra, takže nás se to netýkalo. Spodní personál šel na rtg plic.

  • zakewka23.11.2018 20:34

    Ja jsem byla vysetrovana na tbc hned nekolikrat, nekolikrat jsem mela na starost pacienta s tbc a nez se na to prijde tak to obcas trva.. ( sestra na interne) dela se test, kdy na kalmetizaci pichnou do predlokti a po 48 hodinach se odecita vysledek, k tomu je rtg plic a znovu rentgen po pul roce a pripadne jeste znovu po roce.
    Sestra si podle me vymysli a bude za tim neco jineho.. jinak prenos na zdraveho ockovaneho cloveka, kdyz neni dlouhodobe v primem kontaktu s nakazenym, je nepravdepodobny.;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist