Vaření a příprava na cesty

Otázku položila: Bývalá uživatelka #175376 3.8.2017 9:27

Holky,neměly byste nějaké tipy,co nakoupit a uvařit na dovolenou? Zítra brzo ráno odjíždíme na vikend na chalupu a ráda bych už měla něco uvařeno..něco rychlého a syteho,v tomhle vedru se mi nechce vařit například guláš,to než by změklo maso,tak se tady v bytě upečem. Napadla mně nějaká bolonska omáčka,ale to jsme teď jedli furt a bohužel moje fantazie je na bodu nula :D
A můžete mi ještě poradit,co všechno nezapomenout pro miminko? (Případně i pro nás ) Mám dětský repelent,tea tree oil,paralen čipky,a jinak mně toho moc nenapada,samozřejmostí je oblečeni na každé počasí.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • dancewomen3.8.2017 10:58

    Petulkafa Určitě nezapomeň základní lekarnicku a opalovací krém:-)

  • buccaneerka23.8.2017 11:15

    S tím vařením záleží, jak jste nároční. :-) My v tomto vedru jíme méně, takže například včera na oběd nám stačily obložené chleby ve vajíčku. To se ti ani cestou nezkazí, dá se to přihřát.

    Jinak my jíme tak dost nezdravě, takže já bych na chatu asi vzala hlavně brambory, upekla je jako americké, dobře kořeněné, s tatarkou nebo podle chuti.

  • Borlova3.8.2017 13:04

    Hele my máme rádi tuhle rychlovku, kterou můžeš udělat i na místě, páč je to záležitost chvilky. Nakrájená kuřecí prsa na kousky, jen osolené, opepřené a opečené na pánvy, případně podušené s trochou vody. A ty pak dáme na pšeničnou tortillu, na to majonézu s česnekem, nebo jogurt s česnekem(česnek být nemusí, ale je to s ním lepší a lepší je ta majonéza, než jogurt), nakrájená normální nebo cherry rajčátka a ledový salát. Zabalit a je to výborný. Když si uděláš dopředu to kuřecí maso, tak jen pak ohřeješ v mikrovlnce s trochou vody a nebo na pánvi v trošce vody. Jinak s sebou hlavně nezapomenout opalovák, tekutiny, pleny pro mimčo, něco na opruzeniny, teploměr a hlavně to mimčo nenechat doma :-D

  • fakevivi182t5.10.2021 13:32

    Ahoj, my když takhle někam jedeme tak nejvděčnější je prostě guláš. Je toho vždycky kotel a hlavně nám toho poměrně dost zbyde i na další den. Nejraději to dávám všechno do litinového hrnce https://mlsnyhrnec.cz/litinovy-hrnec-proc-ho-chtit/ a pak to prostě šoupnu do trouby a ono se to krásně dělá samo a já se o to vlastně ani nemusím starat.

  • Monika55659.3. 21:47

    Dobrý den, napadá mě spousta nápadů, co na cesty. Podle mě se hodí těstovinový salát s pečenou zeleninou nebo lososové závitky s rýží, ale perfektní jsou i sendviče s grilovaným kuřetem. Pro miminko určitě zabalte kromě oblečení a repelentů i plenky, vlhčené ubrousky, krém na opruzeniny a dostatek jídla a pití.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist