Váhový přírůstek

Otázku položila: Bývalá uživatelka #18962 24.3.2011 19:45

Ahojky děvčata,
vy které máte drobečky okolo těch 5 měsíců, kolik tak teď přibíráte za měsíc? My teď přibrali jen 500g za měsíc, přiotm předtim to bylo 1100g. Doufám, že doktorka nic nebude namítat, malej má 8100g, takže je tlusťoučkej, ale nevim, jestli nebude mít připomínky k tomu váhovému přírůstku. Je fakt, že už se otáčí na bříško, už tolika nespí přes den a je hodně aktivní, navíc dřív pil z obou prsů, teď už jen z jednoho, přitom to ale není nic moc, okolo 100-120ml, ale to jsem ho dnes vážila po dlouhé době. V noci se mi teď budí tak 2-3x, ale to si jen cucne a hned zase usne. Začínám být z toho nesvá, jestli nám nebude nutit dokrm nebo začít s příkrmy.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky,

    vůbec se tím nijak nestresuj. Tvoje doktorka není bůh a ty můžeš říct, že to tak nechceš. Malej krásně propsívá a teď prostě třeba víc vyrostl do délky a je víc aktivní. Nehledej v tom , že pije málo od tebe...
    V 5ti měsících 8kg je podle mě ažaž :-)

  • Já si myslím, že je to v pohodě. Čím bude starší, tím pomaleji bude přibývat. A kdyby byl hladový, určitě by se ozval :o) Můj synek v pěti měsících osm kilo rozhdoně neměl a lékařka žádné výhrady neměla.

  • mezi čtvrtým a pátým měsícem mi malá zrovna nepřibrala vůbec nic-je pravda, že se nám do toho vložil celkem dlouhý 14ti denní bojkot kojení (pro ten věk také běžný, ale pro duši matky drásající, člověk hned začne o sobě pochybovat), kdy malá byla spokojená, ale jen do doby, než měla jíst a když se někdy pořádně napila, tak jen v noci, během té doby musela určitě i zhubnout.
    Dr. nic namítal, malá měla naspořná kilča z dřívějška a nevypadala, že by trpěla hlady..V tomto věku se přibírání na váze hodně spomaluje, dokonce se může i na chvíli zastavit, vždyť kolik by ty děti vážily, kdyby tomu tak nebylo. S příkrmy jsme začali normálně od 6ti měsíců

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist