VŠ studium kombinované v Pardubicích i jinde máte zkušenost ?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #210675 5.2.2016 23:02

Ahoj,
Bohužel SŠ jsem musela kdysi ukončit a jít pracovat, protože babička se nezvládla o mě finančně postarat z důchodu. Nyní mi bylo 21 a školu letos dodělavám i když Teda pozdně. Přemýšlím o studiu dál. Deti zatim nemáme a končím školu s jednou dvojkou.. Asi by ostuda tolik nebyla jít studovat prezenční formu, jenže z financnich důvodu bych to nezvládla. Navíc to asi každá znáte... pricichla jsem práci a bez peněz nevím nevím. ..
Ptám se na studium VŠ jak to máte? Omlouvám se nedokážu si ten systém moc představit jak to chodí. A také by mě zajímalo jaký máte rozvrh? Jak to máte časově. . Nyní jsem domluvena pokud mě vezmou budu mít poloviční úvazek.. což mi snad také ke studiu pomůže. .
Uvažuji nad studiem zdravotní sestry u nás v Pardubicích. Máte s tím někdo zkušenost? Nebo i jinde samozřejmě ráda uslyšim jak kde jste spokojeni či naopak s čím ne :-)
Děkuji za názor. .

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • sisterrys6.2.2016 8:58

    Ahoj, neporadím přímo se školou a oborem, který sis vybrala. Mám ale kolem sebe dost lidí, kteří studují dálkově pajdák na různých školách. Obecně se dá říct, že to pri práci zvládají, ačkoli to musí být záhul, všichni mají navíc plné úvazky. Školu má většina v pátek, pár v sobotu, zpravidla jednou za 14 dní, někdo ale i každý týden. Zaměstnavatel je na tyto dny uvolňuje. Ve zkouškovém jezdí do školy i jiné dny.
    Obecně je v kombinovaném studiu problém nahnat vyučující a to dokonce se s nimi spojit i přes email. Na některé škole je toto na denním pořádku, na jiné se ti to stane výjimečně. Další věc je, že kombinované studium je defacto samostudium, na přednáškách ti řeknou nějaký minimální základ a co si máš na studovat.
    U té zdravotní sestry si určitě zjisti, jak je to s praxí, kolik jí je a v jakých ročnících. Někde bývá problém uznat praxi tam, kde pracuješ a musíš ji dělat jinde.
    Určitě do toho, ale jdi, když tu možnost máš ;-)

  • gimi6.2.2016 9:32

    Ahoj, já studovala dalkone navazující Mgr. obor, pracovala jsem normálně. Do školy jsem jezdila na 14dni za jeden semestr, takze na jeden ročník jsem vyplacla celou dovolenou, na učení a zkoušky jsem si musela potom dovolenou nadpracovat, což se zas nelíbilo kolegynim... Od zamestnavatele jsem zadne výhody nemela, spis naopak. Ale zvládla jsem to :-D

  • U nás ve škole (MUNI Brno) je to tak, že dálkaři mívají školu převážně v pátek. Stejně tak potom zkoušky. O sobotách nevím jak to mají. Nejsem si ale úplně jistá, jde studovat obor zdravotní sestra dálkově? Myslím, že tam máš plno povinných praxí a laborek, a nevím úplně, jestli to jde zvládnout jednou týdně všechno... Ale neříkám, že to tak určitě není :)

  • Francy6.2.2016 10:49

    Ahoj 😊 mám kamarádku, která studuje právě zdravotní sestru na FZS na UPCE, studuje tedy prezenční, ale je to síla. Má 4 dny v kuse školu, přednášky má povinné a cvičení a praxe není taky zrovna málo. Nevím jak by to bylo dálkově, zkus napsat k nám na studijní, ozvou se ti a poskytnou info. Já studuji chemii a možnost dálkového studia u nás není, protože chemie se učí v laborce a tu doma většina lidí nemá 😄

  • ahoj, já jsem taky studovala v pardubicích "dálkově", ale chemičárnu. musím říct, že mazec, protahovala jsem si to dokud to šlo. Ale minimálně u nás máme super podmínky, nikdy s ničím neměli problém a ve všem vyšli vstříc, jak učitelé, tak na stidujiním. Jak je to na jiných fakultách, těžko říct, nejlepší by bylo poptat se na skupinách na fb.
    Doporučovala bych aspon ten prvák dát prezenčně, my jsme měli hodně laborek a ty jsou povinné, stejně jako semináře. Chodit nemusíš akorát na přednášky. ale za ten první rok se seznámíš s chodem UNI, spolužákama a tak a uvidíš, že by to třeba šlo a s míň penězma. Držím pěsti

  • dancewomen6.2.2016 12:03

    Ja studovala bc prezencne a mgr už dálkově a pracovala u toho na půl úvazku.Školu jsem měla jen v patky od rana do večera,takže se to dalo zvládnout,bylo to dost o samostudiu,ale všude to může být jiné.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist