VŠ- prodlužování, odzapsání předmětů

Otázku položila: Anonymní uživatelka #348487 11.4.2016 13:35

Zdravím všechny,kdo toto budou číst a zkusí mi nějak poradit,
nyní studuji 3.ročník na vysoké škole. Bohužel budu muset prodlužovat,protože mi chybí ještě splnit 3 předměty ze zimního semestru. Do toho jsem se ještě stěhovala a starala se o nemocného dědečka. Když jsem dělala předzápis a netušila,že se toho stane,zapsala jsem si už i předmět bakalářská práce a státní závěrečná zkouška. Z bakalářské práce mám cca 1 kapitolu,odevzdávám ji 30.6., ale do toho musím zvládat ještě zkoušky z letního semestru a případně si najít brigádu,abych nenechávala všechno na příteli. Myslíte si,že že s mým studiem už vše ztracené? Žádné předměty už si teď nemůžu odzapsat a mám strach,že to prostě nestihnu,jak s balakářkou,tak se zkouškami. Myslela jsem si,že se teď zaměřím jen na to psaní a zkoušky nějak udělám nebo dodělám v tom čtvrtém ročníku,ale nevíte prosím někdo,zda jde posunout i termín odevzdání bakalářky? Myslím si,že když už mám ten předmět zapsaný,tak asi těžko,ale pro jistotu se ptám,jestli s tím někdo nemá zkušenost,nebo co byste mi s tím radili.
P.S. Že jsem na to měla myslet dřív vím, že jsem flákač možná taky,ale opravdu se snažím,jen jsem hrozný nervák,tak si prosím tyto komentáře nechte. Už tak je mi smutno z toho,že jsem touto věcí nejspíš zklamala přítele (i když mi tvrdí opak) a rodiče,kterým jsem to zatím neřekla.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Hele, klid :)
    Pokud ti můžu poradit, jdi na studijní. Každá škola má trošku jiná pravidla, co jde na mé VŠ, na tvé jít nemusí, a naopak. Zajdi si za svojí studijní referentkou, podrobně jí popiš tvoji situaci a uvidíš, že něco vymyslíte. Oni kolikrát na studijním vymyslí takové varianty, že se nestačí člověk divit :D Všechno je řešitelné a určitě bych se snažila zuby nehty školu dodělat, když už tě to stálo tolik sil, námahy i času. :)

  • piprdka11.4.2016 13:47

    Každá škola to má nastavený trošku jinak, takže nejlépe ti poradí na studijním oddělení. A hlavu vzhůru, určitě nejsi první ani poslední ;-)

  • Myslím si, že když pořádně zabereš, tak že bys to mohla zvládnout. Za měsíc bys klidně mohla mít napsanou bakalářku a zkus se domluvit přímo s vyučujícími u kterých nemáš zkoušku splněnou, pokud jim řekneš důvod, myslím si, že by ti mohli vyjít vstříc. Nebo jak holky píšou, zkus zajít na studijní a uvidíš.

  • Určitě se zeptej na studijním, tady ti těžko poradíme, když ani nevíme, kterou školu děláš. Třeba u nás (PřF UK) ti termín obhajoby i státnic automaticky zruší, když práci neodevzdáš v termínu, ale jak je to jinde nevím.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist