VŠ práva...

Otázku položila: Anonymní uživatelka #48501 13.4.2012 22:19

Ahoj holky.. asi to moc sem nepatří ,ale chci to zkusit, jestli tu náhodou není někdo, kdo studoval/studuje práva.. chtěla bych jít taky asi na práva a za rok maturuju (jsem na gymnáziu).. jen by mě zajímalo jak to bylo těžké nebo co třeba nejvíc nebo něco co mě odradí nevím ráda bych se o tom něco dozvěděla víc.. stránky všech škol jsou udělaný spíš, aby nalákaly co nejvíc lidí .. v rodině mám právníka, bohužel se nechtějí bavit o škole naši.. se slovy vždycky ,,je to na tobě co vystuduješ'' .. děkuji za odpovědi :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak já bych s tím souhlasila, že to je na tobě :) Těžko ti tady někdo může říct, jestli to je těžká škola, nebo ne, to je přece strašně relativní :) Já ti můžu dát jen pár postřehů...obor je to zajímavý, ze začátku to člověku přijde jako biflování, ale v praxi přijde na to, že to je něco, co se pořád vyvíjí a dává to prostor pro vlastní kreativitu, nové názory, pohledy, postoje. Největší předpoklad pro úspěšný studium je určitě logické myšlení. Je to hodně o čtení skript, toho textu, co bys měla přečíst, je fakt hodně. Přesto ti škola dá hlavně teoretický základ, zbytek se naučíš až v praxi, stejně se to všechno strašně rychle mění, takže to, co se ve škole naučíš, buď hned rychle zapomeneš, nebo už je to další rok jinak. Co mě třeba překvapilo a co mi nikdo neřekl, je, že po škole neseženeš až tak snadno práci, nebo aspoň dobře placenou práci, a to ani ve městě, kde bydlím já (necelých 100 tis. obyvatel). Takže pokud ti jde o budoucí kariéru, tak věz, že cesta je trnitá, je to fakt o tom makat prvních pár let za minimum peněz na maximální výkon, ale je fakt, že pak budeš schopná si tu kariéru vybudovat. A jako školu doporučuju jednoznačně Brno. Jinak musím říct, že tomu fakt přicházím na chuť až teď v praxi.

  • Ahojky, naprosto souhlasí s brouzdalkou, studovala jsem v Brně, takže můžu s klidem Brno doporučit.

    Obor je určitě zajímavý, studium je dost teoretické a praxe je úplně jiná. Určitě je třeba počítat s tím, že pokud nebudeš chtít dělat podnikového právníka nebo pracovat ve státní správě, tak to vystudováním práv nekončí, skoro ve všech ostatních zaměřeních tě čekají tři roky povinné praxe - to jsou například advokátní, exekutorští atd. koncipienti a po těch třech letech další zkoušky ( které mimichodem třeba v advokacii jsou dost drsný - ale udělat se to dá. ). Určitě ani tím studium nekončí, protože náš právní systém se mění dost rychle.
    Moje osobní zkušenost - nikdy jsem nechtěla dělat advokacii, ale problém sehnat místo byl fakt velký, takže jsem nakonec skončila jako koncipientka a teď už pracuju jako advokátka a je to čím dál tím lepší, práce mě baví, je různorodá a vážně zajímavá .
    Jo a ještě bych upozornila na to, že najít po škole práci není fakt lehký a já ty tři roky dělala za 9.000,- čistého a byla ráda, že vůbec práci mám. Ale to je podobný ve více oborech.

    Tak přeju ať se správně rozhodneš, pokud bys chtěla ještě něco vědět, klidně se ozvi. :-)

  • Já práva nestudovala, ale myslím, že pokud se dokážeš naučit kvanta nazpaměť a nedělá Ti problém vyjadřování, vystupování před lidmi, komunikace s nimi, tak nevidím problém.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist